Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης»

«Να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης»

ΕΚΘ: Η αποβιομηχάνιση στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) ζητά να παραμείνουν ανοιχτά τα εργοστάσια της Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η αποβιομηχάνιση στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, μετά και τα λουκέτα που αποφασίστηκαν στα δυο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα, κόντρα στην πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη στην οποία η κυβέρνηση εμμένει να πιστεύει πως ήρθε».

Στην ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρεται ότι «η απόφαση της Βιομηχανίας για άμεσο λουκέτο στα δυο εργοστάσια θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, θα “αφανίσει” τους τευτλοπαραγωγούς που ζουν από τον πρωτογενή τομέα και θα δημιουργήσει δραματικές συνέπειες στις περιοχές αυτές».

Προκαλεί εντύπωση, επισημαίνει το ΕΚΘ, πως τη στιγμή που τα εργοστάσια ζάχαρης της χώρας μειώνονται δραματικά, να αναγκαζόμαστε να εισάγουμε από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία για να καλύψουμε τις εθνικές μας ανάγκες.

Τέλος, η διοίκηση του ΕΚΘ ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει και να αποτρέψει τα λουκέτα της Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Βόρεια Ελλάδα, να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και να προχωρήσει επιτέλους σε βήματα ανάπτυξης στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της χώρας μας.

 

Πηγή: newsbeast.gr