Δευτέρα , 13 Ιούλιος 2020
Νέα παράσταση ετοιμάζουν Πατεράκη και Συσσοβίτης

Νέα παράσταση ετοιμάζουν Πατεράκη και Συσσοβίτης

Ο «Θάνατος και ο Αγρότης» του Γ. Φον Τεπλ θα ανέβει τον Ιανουάριο στο «Faust»

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά, πριν από δεκαπέντε χρόνια στην «Κυρία με τις Καμέλιες» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο θέατρο Χώρα. Το 2010 βρέθηκαν και πάλι στην «Παλίρροια του Σεπτέμβρη» με την Ελένη Ερήμου στο Αμιράλ. Τέσσερα χρόνια μετά, η Ρούλα Πατεράκη και ο Αλέκος Συσσοβίτης θα συμπράξουν ξανά καλλιτεχνικά.

Η σκηνοθέτης, που στα τέλη Ιουλίου παρέδωσε στη Μικρή Επίδαυρο τη θεατρική μεταφορά του Πελοποννησιακού Πολέμου, βασισμένη στο Θουκυδίδη, ετοιμάζεται ν’ ανεβάσει τη νέα θεατρική σεζόν το έργο του Βοημού Γιόχαν Φον Τεπλ, «Ο Θάνατος και ο Αγρότης».

Το έργο θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη από τις 23 Ιανουαρίου και για 30 παραστάσεις στον πολιτιστικό πολυχώρο «Faust» στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Καλαμιώτου11, Μοναστηράκι), που ανήκει στον ηθοποιό.

Οι δυο τους θα κρατήσουν τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης, το κείμενο της οποίας έχει μεταφράσει και προσαρμόσει ο Αντώνης Πέρης. Γραμμένο το 1400 και με πολλαπλές μεταφράσεις και παρουσιάσεις έκτοτε σε όλη την Ευρώπη, με πιο πρόσφατη αυτή στο Λονδίνο το 2002, το ουμανιστικό γερμανικό ποίημα αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προαναγεννησιακά έργα.

Το κείμενο με λυρισμό, ακρίβεια, χιούμορ και συγκίνηση, θέτει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο εχθρό του, το θάνατο, προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στον έρωτα, τη δημιουργία, την τέχνη και την επιστήμη.

Αφήστε μια απάντηση