Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Νέο πρωτότυπο Citroen DS διακοσμημένο με Swarovski

Νέο πρωτότυπο Citroen DS διακοσμημένο με Swarovski

Εξοπλίζεται με το turbo μοτέρ 270 ίππων

Την πρόθεσή της να εμπλουτίσει περαιτέρω την DS «οικογένειά» της παρουσιάζει η Citroen μέσω του πρωτότυπου οχήματος Divine DS Concept, το οποίο θα κάνει επίσημο ντεμπούτο τον Οκτώβριο στην έκθεση Παρισιού.

Ουσιαστικά αποτελεί το alter ego του DS4, με το οποίο έχει και το ίδιο μήκος (4,21 μ.). Ωστόσο, το νέο πόνημα των Γάλλων είναι πολύ φαρδύτερο (+17 εκ.) από το μοντέλο παραγωγής, φτάνοντας τα 1,98 μ., ενώ σημαντικά μειωμένο είναι και το ύψος των 1,35 μ., το οποίο φέρνει το Divine DS Concept 18 εκ. χαμηλότερα από το DS4, δίνοντάς του ένα περισσότερο σπορ ύφος.

Για να τιμήσουν τον όρο «θεϊκό» (Divine), οι άνθρωποι της Citroen φιλοτέχνησαν τα φωτιστικά σώματα (τα μπροστά είναι τεχνολογίας laser) του νέου concept τους με κρύσταλλα Swarovski, με την εν λόγω εταιρεία να έχει βάλει το χεράκι της και στη διακόσμηση του φουτουριστικού εσωτερικού, στο οποίο κυριαρχούν οι μαύροι και μπρονζέ τόνοι.

Και αν η σχεδίαση του πρωτότυπου είναι μοναδική στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος, πίσω, δεν μπορούμε να μην προσέξουμε την ομοιότητα με την Alfa Romeo Brera του παρελθόντος, την coupe δηλαδή παραλλαγή της 159. Προεξάρχον στοιχείο, τέλος, της μορφής του πρωτότυπου είναι η όμορφης σχεδίασης ζάντες των 20 ιντσών.

Το Divine DS που θα βρεθεί στο Παρίσι, θα εξοπλίζεται με το turbo μοτέρ άμεσου ψεκασμού 1.6 THP. Η ισχύς του βρίσκεται στους 270 ίππους στις 6.000 σ.α.λ., με την μέγιστη ροπή των 330 Nm, να είναι διαθέσιμη ανάμεσα στις 1.900 και 5.500 σ.α.λ.. Την ίδια στιγμή, το Euro 6 μηχανικό σύνολο, έχει εκπομπές CO2 145 γρ./χλμ.

Πηγή: autotriti.gr