Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Ο καιρός σήμερα, 2 Οκτωβρίου

Ο καιρός σήμερα, 2 Οκτωβρίου

Αίθριο και ζεστό καιρό αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, ενώ από το απόγευμα σταδιακά και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και στις παράκτιες περιοχές της Ηπείρου. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί από 17 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 12 έως 28 στη βόρεια Ελλάδα, 15 έως 28 και τοπικά 29 στη δυτική Ελλάδα, 12 έως 28 στο βόρειο Αιγαίο και από 15 έως 27 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι  στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι κυρίως βόρειοι έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Εξέλιξη του καιρού

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τη νέα εβδομάδα με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς βοριάδες  και τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια.

Από την Τετάρτη έως και το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα κυμανθεί  σε χειμωνιάτικά επίπεδα, καθώς θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, με αποτέλεσμα να χιονίσει στις κορυφές των βουνών της κεντρικής και  βόρειας Ελλάδας.