Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Ολοκληρώθηκε το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia

Ολοκληρώθηκε το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia

Το πλοίο θα παραμείνει στη Γένοβα για 24 μήνες

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia. Το πλοίο οδηγήθηκε από τα ρυμουλκά στον ειδικό βραχίονα του λιμένα της Γένοβας όπου θα αγκυροβολήσει και θα παραμείνει για τους επόμενους 24 μήνες, προκειμένου να περατωθεί η διαδικασία διάλυσής του.

«Οι Γάλλοι, οι οποίοι είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών για τυχόν μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, θα πρέπει στο εξής να αρχίσουν να μας εμπιστεύονται περισσότερο», δήλωσε ο ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Τζανλούκα Γκαλέττι.

Πριν από λίγο έφτασε στο λιμάνι της Γένοβας από θαλάσσης και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι – συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ανιέσε- προκειμένου να συγχαρεί όλους τους υπεύθυνους της τετραήμερης επιχείρησης ρυμούλκησης του κρουαζιερόπλοιου από το νησί Τζίλιο μέχρι την Γένοβα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν εκφράσει σειρά ανησυχιών λόγω του ανέμου που συνεχίζει να πνέει στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Ιταλίας και ειδικότερα της περιφέρειας της Λιγουρίας. Παρά ταύτα, οι προγραμματισμένες διαδικασίες δεν υπέστησαν, τελικά, καμία ουσιαστική καθυστέρηση.

«Η αποστολή μας εξετελέσθη. Λυπάμαι μόνο για κάποιους κυρίους που έθεσαν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές μας και ήταν έτοιμοι να καταγγείλουν τυχόν αποτυχία της όλης αυτής προσπάθειας», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Πηγή: newsbeast.gr