Δευτέρα , 30 Μάρτιος 2020
Παραλίγο να μολύνει το δίκτυο ύδρευσης της Σητείας με φυτοφάρμακο

Παραλίγο να μολύνει το δίκτυο ύδρευσης της Σητείας με φυτοφάρμακο

Στην προσπάθεια του να γεμίσει το ψεκαστικό

Επιβλαβής και μοιραίος για όλο το δίκτυο ύδρευσης παραλίγο να αποδειχθεί η προσπάθεια ενός δημότη Σητείας να γεμίσει ψεκαστικο μηχάνημα με νερό, το οποίο περιείχε γεωργικό φάρμακο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει στα ελαιόδεντρα του.

Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σητείας, στην διάρκεια αυτής της προσπάθειας έγινε αναρρόφηση του σκευάσματος με αποτέλεσμα το διάλυμα να εισχωρήσει στο δίκτυο ύδρευσης της οικίας του με μεγάλο κίνδυνο τη μόλυνση όλου του δικτύου ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος.

Η ΔΕΥΑΣ έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και ενήργησε προκειμένου να καθαριστεί προληπτικά όλο το δίκτυο ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος και να ελεγχθεί το νερό από διάφορα σημεία του δικτύου του χωριού για τυχόν υπολείμματα του σκευάσματος, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής επιχείρησης αναφέρεται: «Προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις, σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται ρητά, ως ορίζουν οι κανονισμοί για τα δίκτυα ύδρευσης, η χρησιμοποίηση των δικτύων για παρόμοιες ενέργειες και χρήσεις. Οποιοσδήποτε δημότης εντοπιστεί να κάνει χρήση του δικτύου ύδρευσης για τον παραπάνω σκοπό θα διώκεται ποινικά από τη ΔΕΥΑΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

 

Αφήστε μια απάντηση