Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Περιοδεία στην Ελλάδα για την «Martha Graham Dance Company»

Περιοδεία στην Ελλάδα για την «Martha Graham Dance Company»

Ποιες πόλεις θα επισκεφτεί

Η «Martha Graham Dance Company» γιορτάζει φέτος τη μακρόχρονη και δυναμική σχέση της Martha Graham με την Ελλάδα και επισκέπτεται τη χώρα μας με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Η περιοδεία της αμερικανικής ομάδας στο Ναύπλιο (5/7), τη Θεσσαλονίκη (7 & 8/7) και την Ιθάκη (10/7), θα κορυφωθεί στην Αθήνα (12/7) με μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο , στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η «Martha Graham Dance Company» οργανώνει κάθε χρόνο την καλλιτεχνική της σεζόν γύρω από ένα θέμα. Το θέμα της φετινής χρονιάς «Μύθος & Μεταμόρφωση» τιμά τη χώρα μας και τη σύνδεση της Martha Graham με την Ελλάδα μέσα από μία σειρά έργων εμπνευσμένων από τους διαχρονικούς ελληνικούς μύθους.

Με βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, η κορυφαία Martha Graham γοητευόταν από τους ήρωες και τις ηρωίδες του ελληνικού δράματος και πρόβαλε μέσα από τη δουλειά της την ελληνική μυθολογία. Η Κλυταιμνήστρα, ο Αγαμέμνονας, ο Ιάσωνας, η Μήδεια , η Πηνελόπη, ο Οδυσσέας και οι ιστορίες τους, αποτέλεσαν πρωταρχικό πυρήνα μελέτης για το έργο της, αλλά και το βασικό υλικό μιας μεγάλης και σημαντικής καλλιτεχνικής περιόδου της εμβληματικής χορεύτριας, χορογράφου και δασκάλας χορού, που χαρακτηρίστηκε από τη ελληνική θεματολογία.

Το πρόγραμμα της Martha Graham Dance Company που θα δούμε στην Ελλάδα περιλαμβάνει τη χορογραφία Errand (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία Echo (2014) του Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, μια ειδική παραγγελία για την Martha Graham Dance Company, καθώς και το έργο Panorama (1935) τη χορογραφία σήμα κατατεθέν της ομάδας, στην οποία θα συμμετάσχουν και σπουδαστές της δικής μας Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Το Σάββατο 12 Ιουλίου, η Martha Graham Dance Company θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Ελλάδα πραγματοποιώντας μία μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο υπό το φως της Πανσελήνου.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για την υποστήριξη της μονάδας εντατικής θεραπείας νεογνών στα τοπικά περιφερειακά νοσοκομεία Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.

Πρόγραμμα περιοδείας:

• Ναύπλιο (5 Ιουλίου): Φάρος, ώρα: 21.00
• Θεσσαλονίκη (7 & 8 Ιουλίου): θέατρο Μονής Λαζαριστών, ώρα: 21.00
• Ιθάκη Βαθύ Ιθάκης (10 Ιουλίου) «Ανοιχτό Θέατρο Ναυτικού Λυκείου» ώρα 21.00
• Αθήνα (12 Ιουλίου): Ηρώδειο, ώρα: 21.00.

 

Πηγή: newsbeast.gr