Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Πιθανή ανάλυση οθόνης 828 x 1472 στο iPhone 6

Πιθανή ανάλυση οθόνης 828 x 1472 στο iPhone 6

«Λαβράκι» έβγαλαν προγραμματιστές από το iOS 8

Νωρίτερα φέτος είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως η Apple πειραματίζεται με μια σειρά αναλύσεων για τη μεγαλύτερη οθόνη του επερχόμενου iPhone 6.

Το σημαντικό, όπως σημειώνονταν, είναι η ανάλυση αυτή να γίνει γρήγορα αποδεκτή τόσο από τους προγραμματιστές εφαρμογών, όσο και από τους ίδιους τους χρήστες, χωρίς να γίνουν θυσίες στην απεικόνιση γραφικών.

Σύμφωνα με το 9to5Mac, προέκυψε μια νέα ανακάλυψη σε κάτι που βρίσκεται μέσα στην τελευταία έκδοση του Xcode 6 Software Development Kit (SDK) betas για τους εγκεκριμένους προγραμματιστές.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάνω η νέα ανάλυση έχει βρεθεί μέσα σε ένα φάκελο του iOS 8 με την ονομασία «Springboard».

Το Springboard είναι μια άλλη ονομασία για τη Home Screen του iPhone. Ο συγκεκριμένος φάκελος ο οποίος προστέθηκε στο Xcode 6 beta 5 νωρίτερα αυτό το μήνα και συνεχίζει να υπάρχει και στην Xcode 6 beta 6, παρουσιάζει ένα iPhone με μια ανάλυση 414 (πλάτος) x 736 (ύψος).

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το SDK περνάει τις τιμές ως τριψήφιες μονάδες κάτι το οποίο σημαίνει πως η βασική Retina ανάλυση είναι στην ουσία η διπλάσια η ακόμη και η τριπλάσια από αυτή που παρουσιάζει κάθε φορά το SDK.

Για παράδειγμα στα 4 ιντσών iPhone 5, 5S αλλά και στο 5ης γενιάς iPod Touch η ανάλυση που παρουσιάζεται μέσα στο SDK είναι «320 x 568».

Πηγή: appleworldhellas.com

 

Αφήστε μια απάντηση