Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Politico: Σκάνδαλο στη Βρετανία -Έστελναν βουλευτές σε αποστολές στο εξωτερικό και αυτοί έκαναν σεξοτουρισμό

Στην αποκάλυψη ενός ενδεχομένως νέου σκανδάλου, που αναμένεται να ταράξει ξανά τα νερά τού ήδη «ταλαιπωρημένου» πολιτικού σκηνικού στη Βρετανία, προχωρά η ευρωπαϊκή εκδοχή του περιοδικού Politico.

Στο ρεπορτάζ, που δημοσιεύθηκε σήμερα, υποστηρίζεται ότι ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές χρησιμοποιούν τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό ως ευκαιρία για διασκέδαση με εργάτριες του σεξ και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ως πηγές, το διεθνές μέσο επικαλείται βουλευτές, συναδέλφους τους, διπλωματικούς και κοινοβουλευτικούς αξιωματούχους.

Βρετανός βουλευτής ζητούσε οδηγίες για τον πλησιέστερο οίκο ανοχής

Σαν πρώτο παράδειγμα παρουσιάζεται ένας πρώην βουλευτής των Συντηρητικών -πλέον μέλος της Βουλής των Λόρδων-, ο οποίος, σε ταξίδι του στη Νοτιοανατολική Ασία για συνάντηση με κοινοβουλευτική ομάδα από όλα τα κόμματα της Βρετανίας (APPG), ζήτησε από τους ντόπιους οδηγίες για τον πλησιέστερο οίκο ανοχής, σύμφωνα με βουλευτή που ήταν παρών.

Ένας άλλος βουλευτής των Τόρις και πρώην υπουργός συνήθιζε να παραμένει στο εξωτερικό μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας των βουλευτών στη Βρετανία, προκειμένου να βρεθεί με γυναίκες της περιοχής, είπαν δύο πρώην συνάδελφοί του.

«Έδειχνε ενδιαφέρον για όμορφα νεαρά κορίτσια. Συνήθως παρέμενε μετά από αυτές τις επισκέψεις και συναντιόταν με νεαρές γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διπλωματικοί αντιπρόσωποι οργάνωναν πάρτι με αλκοόλ και σεξ για τους Βρετανούς βουλευτές

Ένας ξένος διπλωμάτης ανέφερε, επίσης, στο Politico ότι ανώτερος βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έδειχνε συμπάθεια για τις Ρωσίδες κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό. Υποστήριξε, μάλιστα, πως η δράση του βουλευτή έκανε τους τοπικούς αξιωματούχους να αισθάνονται ανίκανοι να παρέμβουν, επειδή ανησυχούσαν για τη διατήρηση της επιρροής τους στο Γουέστμινστερ.

Ως μέρος της συνεχιζόμενης έρευνας, το διεθνές μέσο επικοινώνησε με περισσότερους από 12 κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές στο Βρετανία και στο εξωτερικό που επαλήθευσαν τους ισχυρισμούς για μέθη και άσεμνη σεξουαλική συμπεριφορά από ορισμένους βουλευτές και συναδέλφους, ιδιαίτερα σε ταξίδια της APPG.

Οι σχέσεις των βουλευτών με υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας αναφέρθηκαν επανειλημμένα, με τοπικούς αξιωματούχους να λένε ότι ορισμένοι βουλευτές είχαν λάβει μέρος σε πάρτι που οργανώνονταν από διπλωματικούς αντιπροσώπους με σκοπό τη σεξουαλική δραστηριότητα των βουλευτών με νεαρούς άνδρες και γυναίκες.


Πηγή