Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς χαιρετούν σε διαφορετικές χώρες

Πώς χαιρετούν σε διαφορετικές χώρες

Που επιτρέπονται τα φιλιά στο μάγουλο, πότε κάνετε χειραψία ή μια αγκαλιά

Συνήθως, ξέρουμε πώς να «επιβάλλουμε τη σιωπή» στους ανθρώπους, αλλά πριν από αυτό, πώς θα χαιρετήσουμε κάποιον σε μια νέα χώρα; Ένα φιλί, δυο φιλιά, τρία ή κανένα;

Οι κανόνες αλλάζουν από χώρα σε χώρα, και μπορεί να διαφέρουν μεταξύ οικογενειών, φίλων και νέων γνωριμιών.

Αλλά αν γνωρίζετε τα βασικά, θα είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε με αυτόν τον απλό οδηγό που παρουσιάζει η Huffington Post.

Ιταλία, Ισπανία και σε πολλές χώρες της Ευρώπης

Δυο γρήγορα φιλιά στο μάγουλο: το πρώτο στο δεξί και ακολουθεί στο αριστερό. Και αν δεν γνωρίζετε κάποιον καλά, μπορείτε να συστηθείτε με μια απλή χειραψία.

Γερμανία

Το φιλί στο μάγουλο παραμένει κοινό και εδώ, αλλά συνηθίζεται μόνο ένα, αυτό από αριστερά. Μερικοί Γερμανοί μάλιστα, αξίωσαν πρόσφατα να καταργηθεί το φιλί, καθώς όπως ισχυρίζονται δεν ταιριάζει στην κουλτούρα τους.

Ολλανδία 

Ο κανόνας εδώ είναι ακριβώς τρία φιλιά, εκτελείται πάντα δεξιά-αριστερά-δεξιά.

Ελλάδα

Προχωρήστε σε μια χειραψία για τις νέες γνωριμίες, αλλά η αγκαλιά που συνοδεύεται με φιλί με κάποιον πολύ κοντινό πρόσωπο, είναι αρκετά δημοφιλής τρόπος χαιρετισμού.

Βραζιλία

Οι γυναίκες χαιρετούν η μια την άλλη με ένα φιλί, πιο συχνά απ’ ό, τι κάνουν οι άνδρες. Δύο φιλιά είναι το συνηθισμένο, αλλά ο επίσημος αριθμός μπορεί να ποικίλει από ένα έως τρία, ανάλογα με το πού βρίσκεστε. Οι ανύπαντρες γυναίκες μπορεί να σας δώσουν μέχρι και τρία φιλιά, ακόμα και σε περιοχές όπου δύο αποτελεί τον κανόνα.

Ταϊλάνδη

Πιέστε τις παλάμες σας μαζί για να δημιουργήσετε μια πόζα προσευχής, και σκύψτε με το μέτωπό σας μπροστά ενώ το αγγίζετε με τα δάχτυλά. Η κίνηση αυτή ονομάζεται «wai», ενώ όσο ψηλότερα είναι τα χέρια σας, τόσο περισσότερο σεβασμό δείχνετε.

Ινδία

Οι άνθρωποι ξέρουν πώς να σφίξουν το χέρι τους με τους Δυτικούς, αλλά αν θέλετε να χαιρετήσετε ένα ντόπιο, τότε τοποθετήστε τις παλάμες σας σε στάση προσευχής, γύρτε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και πείτε «Namaste».

Κίνα

Η παραδοσιακή υπόκλιση «θυσιάστηκε» και πήρε τη θέση της μια πιο σύγχρονη χειραψία. Σε τυπικές περιπτώσεις, όμως, χαμηλώστε το κεφάλι σας για να δείξετε σεβασμό.

Αφήστε μια απάντηση