Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το γήπεδο της ΑΕΚ

«Ναι» ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή – «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το νομοσχέδιο για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα επίμαχα άρθρα 81 και 82 ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.

Αυτό που απομένει πλέον για την έναρξη των έργων ανέγερσης της «Αγια-Σοφιάς», είναι η δημοσίευση του νέου νόμου στο ΦΕΚ.

Στην εισήγησή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης χαρακτήρισε «τύχη» το να εισηγείται το νομοσχέδιο αυτό καθώς χαράσσει οραματικούς άξονες ανάπτυξης και προοπτικής αποτελώντας τον θεμέλιο λίθο για μια Ελλάδα που ξεπερνά την κρίση, ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «εμπρός-πίσω» χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει καμία πρόταση ή τροπολογία, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δίνεται λύση στο πρόβλημα μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη διαδρομή και συμβολή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την απόσυρση μέρους του νομοσχεδίου έκανε λόγο για «ακύρωση» του υπουργού από την «παραπαίουσα συγκυβέρνηση».
Ειδικά αναφερόμενος στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι είναι «γκεμπελισμός» όταν λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ένα μικρό γήπεδο, όταν μιλά για 27.000 θέσεων όταν άλλοι θέλουν των 33.000 θέσεων. Αφού ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για αδυναμίες του νομοσχεδίου ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να δεσμευτεί και να βάλει μέσα στο νόμο διάταξη που θα ορίζει συγκεκριμένο χρόνο για την υλοποίηση των προβλεπόμενων διαταγμάτων και αποφάσεων.

Πηγή: newsbeast.gr