Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

Rapid test: 325 τα σημεία για δωρεάν τεστ, έρχονται ακόμα 53 -Δείτε τις λίστες με τις περιοχές | ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» με απόφαση του υπουργείου Υγείας, και τη συνεργασία του ΥΠΕΘΑ, η αύξηση των σταθερών σημείων διενέργειας δωρεάν rapid test.

Στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον ΕΟΔΥ προχωρούν σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Τα σταθερά σημεία σε όλη την επικράτεια είναι πλέον 325 και σύντομα θα προστεθούν άλλες 53 γραμμές δειγματοληψίας από το ΥΠΕΘΑ για τα οποία θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σε αυτά τα σημεία μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους. Σε περίπτωση κατά την οποία προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών απαραίτητη είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Ο «χάρτης» των rapid test: Αυξήθηκαν σε 325 τα σημεία για δωρεάν τεστ σε όλη τη χώρα -Δείτε τις περιοχές

Σχολεία: Με 8.278 θετικά τεστ ξεκίνησε η εβδομάδα -Από αύριο η διανομή των νέων self test

Η βεβαίωση αποτελέσματος

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.

-Τα σημεία αυτά μπορείτε να τα δείτε, αναζητώντας το αρχείο για καθημερινές ή Σάββατα και Κυριακές, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

-Παράλληλα ο ΕΟΔΥ θα συνεχίζει να ανακοινώνει σε καθημερινή βάση τα σημεία με τις έκτακτες μαζικές δειγματοληψίες, τα οποία μπορείτε να βλέπετε κάνοντας χρήση αυτού του συνδέσμου.


Πηγή