Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Σε ένα χρόνο η νέα BMW Σειρά 7

Σε ένα χρόνο η νέα BMW Σειρά 7

Η επόμενη γενιά θα αποκαλυφθεί το 2015

Με πλήθος τεχνολογικών εφαρμογών και αμάξωμα από ανθρακονήματα, αναμένεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο η επόμενη γενιά της BMW Σειρά 7, η οποία προβλέπεται να φέρει από 2λιτρες έως και M sports εκδόσεις.

Σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, στο 2015 Frankfurt Motor Show, η BMW προγραμματίζει να μας αποκαλύψει τη νέα γενιά της Σειράς 7. Η βαυαρική εταιρεία, στην περασμένη έκθεση του Πεκίνου λανσάρισε το Vision Future Luxury Concept, ένα υπερπολυτελές σεντάν, το οποίο μας προϊδεάζει για τη φιλοσοφία της επερχόμενης ναυαρχίδας της.

Τον τελευταίο καιρό, διάφοροι «κατάσκοποι» έχουν «συλλάβει» την 7άρα με βαρύ καμουφλάζ, να υποβάλλεται σε δοκιμές εξέλιξης. Από αυτές τις φωτογραφίες δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα, οπότε εμείς –για μία ακόμα φορά- απευθυνθήκαμε στον δικό μας άνθρωπο, ο οποίος μας ετοίμασε αποκλειστικά μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα του μοντέλου.

Από αυτή, επιβεβαιώνεται ο «εξορθολογισμένος» δεσμός με το βαυαρικό πρωτότυπο μοντέλο, με το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα να συνδυάζει εκ νέου την πολυτέλεια με τον δυναμισμό. Επιπλέον, η νέα Σειρά 7 με το κωδικό όνομα G11, αναμένεται να είναι –σύμφωνα με τις υποσχέσεις των ανθρώπων της BMW- ένα τεχνολογικό αριστούργημα. Στην λίστα του εξοπλισμού της κατά τα φαινόμενα θα βρίσκονται φωτιστικά σώματα τεχνολογίας laser, όπως δηλαδή συμβαίνει και με την υβριδική BMW i8.

Προκειμένου να μειωθεί το βάρος, θα γίνει ευρεία χρήση ανθρακονημάτων, όχι μόνο στο πάτωμα, αλλά και στο αμάξωμα (καπό και οροφή), γεγονός που θα επιφέρει μία «δίαιτα» της τάξης των 200 κιλών, σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Εκτός από τα turbo σύνολα V8 και V12, η παλέτα των κινητήρων της επερχόμενης BMW Σειρά 7 αναμένεται να εμπλουτιστεί και με 3λιτρα μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, με 6 κυλίνδρους σε σειρά. Στάνταρ θα είναι το 9άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ το παρόν θα δώσουν και οι τετρακίνητες εκδόσεις xDrive.

Πιθανό θεωρείται η BMW, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ανταγωνισμού, να λανσάρει την επόμενη 7άρα σε 4κύλινδρη έκδοση, η οποία ενδεχομένως να φέρει έναν 2λιτρο Efficient Dynamics κινητήρα πετρελαίου. Για τους ίδιους λόγους, θα υπάρξει και εκδοχή plug-in hybrid, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι φήμες για εκδόσεις M Performance ή ακόμα και M sports, ώστε η επόμενη κορυφαία BMW Σειρά 7 να κοιτά στα μάτια την Mercedes S-Class AMG και το Audi S8.

Πηγή: autotriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση