Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Σύγχρονο και δυναμικό το νέο Chevrolet Niva

Σύγχρονο και δυναμικό το νέο Chevrolet Niva

Δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου crossover

Εν όψει της παρουσίασης του νέου Chevrolet Niva, προϊόντος της συνεργασίας GM (Chevrolet) και της AvtoVAZ (Lada), δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εικόνες του νέου crossover.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Niva γίνεται πιο σύγχρονο αισθητικά και αποκτά ένα δυναμικότερο προφίλ, σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του «θρυλικού» μοντέλου, κρατώντας παράλληλα το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, αφού θα είναι τετρακίνητο και με σαφή εκτός δρόμου προσανατολισμό.

Μάλιστα στις off road διαδρομές του νέου Niva θα βοηθούν η καινούργια ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η τοποθέτηση γονάτων McPherson μπροστά, αναφορικά με το απερχόμενο μοντέλο.

Επίσης, το νέο «ρωσικό» SUV θα διαθέτει 16άρες ζάντες αλουμινίου και εκτός δρόμου ελαστικά (συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας, η οποία είναι τοποθετημένη στην πίσω 5η πόρτα). Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι το νέο Chevrolet Niva θα φτάνει τα 4.316 χλστ. σε μήκος, αυξημένο κατά 260 χλστ. σε σχέση με το παρελθόν του μοντέλου.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το νέο crossover θα εφοδιάζεται με κινητήρα 1,8 λτ., προερχόμενο από τον όμιλο PSA (Peugeot-Citroen), με απόδοση 136 ίππους, ενώ η μετάδοση της κίνησης θα μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει στα σχέδια των εταιρειών πετρελαιοκίνητη έκδοση του εν λόγω SUV.

Πηγή: autotriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση