Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα

Σε ύφεση η πυρκαγιά – Δεν απειλεί σπίτια

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι από αέρος ρίψεις νερού στην Κερατέα, προκειμένου να τελεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο.

Η φωτιά είναι σήμερα σε ύφεση και δεν απειλεί κατοικίες και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο φωτιάς, αλλά διάσπαρτες εστίες στις ήδη καμένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 56 οχήματα με 125 πυροσβέστες, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 άτομα του στρατού, δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε δηλώσεις του χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κώστας Λεβαντής, άφησε υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου, και ανέφερε ότι η πρώτη εικόνα είναι πως καταστρέφεται ό,τι γλύτωσε από τις φωτιές του 1985.

Φωτιά στο Αλιβέρι Κύμης

Στο μεταξύ, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Αλιβέρι Κύμης, σε δύσβατη χαράδρα με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, 7μελές πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.