Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Συνέβη και του χρόνου… από το ΚΘΒΕ

Συνέβη και του χρόνου… από το ΚΘΒΕ

Συνεχίζεται «Το τίμημα» στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς

Με «νυστέρι» παρομοίωσε την κωμωδία του ‘Αλαν Έικμπορν «Συνέβη και του χρόνου» που ανεβαίνει στις 14 Νοεμβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννης Βούρος.

«Ο θεατής γελάει γιατί αναγνωρίζει τον εαυτό του σε κάποιους από τους χαρακτήρες επί σκηνής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρος, σε συνέντευξη τύπου ενώ ο σκηνοθέτης της παράστασης, Γιάννης Παρασκευόπουλους τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι το έργο γράφηκε πριν από 40 χρόνια, «μιλάει» για προβλήματα που τώρα βιώνουμε.

Συγκεκριμένα, στο έργο, τρία ζευγάρια συναντιούνται στις κουζίνες τους τρεις διαδοχικές παραμονές Χριστουγέννων και μέσα από συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις αποκαλύπτουν τα κρυφά τους πάθη και τους φόβους τους. Η μανία για επαγγελματική ανέλιξη και κοινωνική καταξίωση, η αποξένωση και η δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις αποτελούν τα θέματα αυτής της κωμωδίας στην οποία παίζουν οι Λουκία Βασιλείου, Γιώργος Βουρδαμής, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Χρίστος Στυλιανού και Κωνσταντίνος Χατζησάββας.

Παράλληλα, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, το έργο του ‘Αρθουρ Μίλλερ «Tο τίμημα», σε σκηνοθεσία ‘Ασπας Καλλιάνη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», από την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο ο κ. Βούρος, ευελπιστεί ότι και φέτος, «το μόνο άδειο κάθισμα να είναι επάνω στη σκηνή η πολυθρόνα του πατέρα».

«Το τίμημα» σκηνοθετεί η Ασπα Καλλιάνη και παίζουν οι Σταύρος Ζαλμάς, Στέλλα Καζάζη, Αλέξανδρος Μούκανος και Χρήστος Σιμαρδάνης.