Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Σύσκεψη για τη δημοπράτηση της εθνικής Πάτρας-Πύργου

Σύσκεψη για τη δημοπράτηση της εθνικής Πάτρας-Πύργου

Συμφωνία για ύπαρξη παράπλευρων δρόμων ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες

Για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε, εν όψει της δημοπράτησης του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου, το έργο να ενισχύσει τα αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, Μελετών, Κατασκευών, Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου Ιωάννης Καρνέσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προβλέψεις που θα πρέπει να υπάρχουν για τη συγκοινωνιακή σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με τους αναπτυξιακούς πόλους της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως η βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, το αεροδρόμιο του Αράξου, το λιμάνι της Κυλλήνης και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσης, συμφωνήθηκε η ύπαρξη παράπλευρων δρόμων σε όλο το μήκος του καινούργιου αυτοκινητοδρόμου, ώστε οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «πρόκειται για ένα σύνθετο έργο υποδομής, που δεν αφορά μόνο την Αχαΐα και την Ηλεία, αλλά ολόκληρη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη χώρα, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως “μεγάλο έργο” από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Είναι από τα πιο ώριμα έργα που υπάρχουν, καθώς οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε ό,τι αφορά το χρόνο δημοπράτησης, που είναι και το κυρίαρχο για εμάς, το υπουργείο Υποδομών είναι έτοιμο, και απομένει μόνο η ένταξη του έργου από το υπουργείο Ανάπτυξης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», προσέθεσε ο κ. Κατσιφάρας.

Επίσης, στη σύσκεψη συζητήθηκαν η εξέλιξη των μελετών για τη σύνδεση της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης με την Περιμετρική της Πάτρας, καθώς και η δυνατότητα αξιοποίησης των αναγνωριστικών μελετών για την επαναχάραξη της εθνικής οδού στο σημείο του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, λόγω της επικείμενης πλημμύρας από τη λειτουργία του φράγματος, αλλά και η δυνατότητα βελτίωσης του υπόλοιπου δρόμου.

Ακόμη εξετάσθηκαν η εξέλιξη και επικαιροποίηση των μελετών για τον δρόμο Αρχαίας Ολυμπίας-Τρίπολης, και η πορεία των εργολαβιών του οδικού άξονα Αγρίνιο- Καρπενήσι και της διασταύρωσης Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Αφήστε μια απάντηση