Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024
Σκάφος έπεσε στα βράχια στη Σύρο

Σκάφος έπεσε στα βράχια στη Σύρο

Στο παρά πέντε σώθηκαν οι επιβαίνοντες

Η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας θαλαμηγού 14,20 μέτρων, με δύο επιβαίνοντες, ένας άντρας και μια γυναίκα ηλικίας 50 ετών, Ελληνικής υπηκοότητας στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια της Σύρου, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το cyclades24.gr, γύρω στις 4,10 τα ξημερώματα, μία θαλαμηγός παρ’ όλο που ήταν αγκυροβολημένη , λόγω των δυνατών ανέμων παρασύρθηκε στα βράχια, με αποτέλεσμα οι δύο επιβάτες βλέπουν τον ύπνο τους να εξελίσσεται σε εφιάλτης και να εγκαταλείπουν άρον άρον τη θαλαμηγό.

Άμεσα ήταν η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Σύρου και του ναυαγοσωστικού σκάφους Ν/Γ 511,οι οποίοι πάλεψαν πραγματικά με τα κύματα και κατάφεραν να ρυμουλκήσουν την θαλαμηγό μέχρι το Κίνι.

Οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στην παραλία, αφού αρχικά είχαν επιβιβαστεί σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος, ενώ όπως αναφέρει το cyclades24.gr, στην περιοχή έσπευσε το σκάφος «Πέρλα» για βοήθεια και μεταφορά της άτυχης γυναίκας στο Κίνι.

Η θαλαμηγός διαπιστώθηκε ότι υπέστη ζημιά στο πρωραίο τμήμα ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένη στην παραλία του Κινίου.

Όπως ήταν φυσικό το Λιμεναρχείου Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου της θαλαμηγού μέχρι ωσότου αποκατασταθεί η ζημιά.

Στη θαλάσσια περιοχή δεν διαπιστώθηκε ρύπανση ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου.

Ευτυχώς πέρα από την ταραχή οι 2 επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: newsbeast.gr