Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Σκληρός δίσκος με μηχανισμούς... «αυτοκαταστροφής»

Σκληρός δίσκος με μηχανισμούς… «αυτοκαταστροφής»

Δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των δεδομένων με ένα SMS αν πέσει στα λάθος χέρια

Σκληρό δίσκο με δυνατότητα… «αυτοκαταστροφής» σχεδίασε και κυκλοφορεί μια εταιρεία ασφαλείας.

Ο 2,5 ιντσών δίσκος της SecureDrives, εξωτερικά θυμίζει ένα συνηθισμένο αποθηκευτικό μέσο. Συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω Micro USB, είτε με SATAII.

Παρά την κοινότυπη εμφάνιση, ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος, διαθέτει λειτουργιά που παραπέμπει στο σύμπαν των μυστικών υπηρεσιών, καθώς μπορεί να «αυτοκαταστραφεί» με ένα μήνυμα SMS, αλλά και διαφορετικούς τρόπους.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θέλοντας να προστατεύσει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, σε περίπτωση που ο δίσκος πέσει σε λάθος χέρια, δίνει τη δυνατότητα διαγραφής όλων των περιεχομένων με τρόπους που θα έχει επιλέξει ο χρήστης.

Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος «αυτοκαταστροφής» είναι με την αποστολή ενός SMS που έχει καθοριστεί από πριν, από τον κάτοχο.

Επιπλέον, ο δίσκος μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να διαγράφει τα δεδομένα όταν ανιχνεύσει χαμηλά επίπεδα μπαταρίας, μετά τη λανθασμένη εισαγωγή κωδικών πρόσβασης (επιλέγοντας τον αριθμό των προσπαθειών), όταν ο δίσκος αφαιρεθεί από το PC ή όταν το χαθεί το σήμα του δικτύου κινητής για πάνω από συγκεκριμένο χρόνο.

Ακόμη και η διαγραφή των δεδομένων, όμως, δεν ακολουθεί τη συνηθισμένη οδό. Η διαδικασία περιλαμβάνει την καταστροφή του NAND Flash chip και του ενσωματωμένου ελεγκτή ασφαλείας, ώστε να είναι αδύνατη η ανάκτηση των δεδομένων. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του δίσκου αποτέλεσαν οι τεχνικές ανάκτησης δεδομένων…

Όλες αυτές οι δυνατότητες, από τον κόσμο των κατασκόπων, κοστολογούνται ακριβά, μιας και η εταιρεία ζητάει για τον Autothysis128t 800 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνεται συνδρομή ενός έτους με την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr