Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Στην Κέρκυρα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Στην Κέρκυρα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Τέσσερις διασωθέντες του Norman Atlantic σε ξενοδοχεία, τρεις με αναπνευστικά στο νοσοκομείο

Στην Κέρκυρα μετέβη σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Σεραφείμ Τσόκας, από όπου θα επιβλέψει το συντονισμό των ενεργειών υποδοχής διασωθέντων του πλοίου Norman Atlantic, που μεταφέρθηκαν στο νησί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Αντιπεριφέρεια Κέρκυρας, υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τσόκα, με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Νικολέτα Πανδή και εκπροσώπους των εμπλεκόμενων αρχών.

Σημειώνεται ότι νωρίς το πρωί έφθασαν στην Κέρκυρα με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, τύπου Sikorsky επτά διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic, εκ των οποίων οι τέσσερις φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και οι υπόλοιποι τρεις έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον yπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για όλα τα θέματα στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών υποδοχής διασωθέντων του πλοίου Norman Atlantic.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr