Κυριακή , 27 Σεπτέμβριος 2020
Στους 251 ανέβηκαν οι διασωθέντες στο Norman Atlantic

Στους 251 ανέβηκαν οι διασωθέντες στο Norman Atlantic

Ελικόπτερο απογειώθηκε από την Κέρκυρα για να συμμετέχει στις επιχειρήσεις

Ανεβαίνει ο αριθμός των διασωθέντων από το Norman Atlantic στα ανοιχτά της Αδριατικής, με 251 ανθρώπους σύμφωνα με το ιταλικό κέντρο επιχειρήσεων να έχουν περισυλλεγεί από τα Super Puma που επιχειρούν στην περιοχή.

Στο φλεγόμενο πλοίο παραμένουν 227 άτομα, ενώ όπως έγινε γνωστό και από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Λαγκαδιανό, στο Norman Atlantic επιβιβάστηκαν γιατροί και νοσηλευτές για να παράσχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εναπομείναντες επιβάτες.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει σχετικά και πνέουν 5 με 6 μποφόρ, ενώ οι επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται αδιάκοπα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε εντολή σε ένα ακόμα στρατιωτικό ελικόπτερο να απογειωθεί από την Κέρκυρα και να συνδράμει στις επιχειρήσεις.

Δύο προσπάθειες ρυμούλκησης προς το Πρίντιζι της Ιταλίας που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν στο κενό, καθώς για μία ακόμη φορά έσπασαν οι κάβοι, παρά το γεγονός ότι αντικαταστάθηκαν.

Η πυρκαγιά στο πλοίο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι φλόγες έχουν ανέβει μέχρι και τα πάνω σαλόνια, με αποτέλεσμα η εκκένωση του πλοίου πλέον να μπορεί να γίνει μόνο από αέρος.

Το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών.

Το Spirit of Piraeus με 49 επιβάτες εκ των οποίων 25 Έλληνες κατευθύνεται προς το Μπάρι, καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατάφερε να δέσει στο Πρίντιζι.

Στο Λέτσε βρίσκεται ένα ελληνικό C-130 για να μεταφέρει τους πρώτους Έλληνες διασωθέντες και αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το μεσημέρι.

Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου ‘Ελληνα, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών. Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του, η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr