Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2024
Τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ θα παραδοθούν στη Μαλαισία

Τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ θα παραδοθούν στη Μαλαισία

Αναχώρησε για το Χάρκοβο το τρένο που μεταφέρει τα θύματα της πτήσης ΜΗ17

Σε συμφωνία με τον Αλεξάντερ Μποροντάι, τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, κατέληξε η κυβέρνηση της Μαλαισίας για να περισυλλεχθούν τα πτώματα από τη συντριβή του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μαλαίσιος πρωθυπουργός Νατζίμπ Ράζακ.

Σύμφωνα με τον Ράζακ, επετεύχθη επίσης συμφωνία για την παράδοση των δύο μαύρων κουτιών του αεροσκάφους σε μια ομάδα Μαλαίσιων ειδικών ενώ οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στην Ολλανδία.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κουάλα Λουμπούρ ο πρωθυπουργός της χώρας διαβεβαίωσε ότι οι ανεξάρτητοι διεθνείς εμπειρογνώμονες έχουν λάβει εγγυήσεις για ασφαλή πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, ώστε να ξεκινήσουν την έρευνά τους.

Παράλληλα, το ειδικό τρένο που μεταφέρει περισσότερα από 280 από τα θύματα της συντριβής της πτήσης ΜΗ17 αναχώρησε το απόγευμα σήμερα από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τορέζ, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Η αμαξοστοιχία έχει ως τελικό προορισμό το Χάρκοβο, πόλη που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Εκεί τα πτώματα θα εξεταστούν και θα αναγνωριστούν, προτού να παραδοθούν στις οικογένειές τους.

Η αναχώρηση του τρένου καθυστέρησε, καθώς οι αντάρτες ζητούσαν να συνοδεύεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες και όχι από ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με έναν ηγέτη των ανταρτών έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 282 από τους 298 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι το τρένο θα πάει στο Χάρκοβο και από εκεί τα πτώματα θα μεταφερθούν στην Ολλανδία.

Πηγή: newsbeast.gr