Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

To tweet του Αλέξη Τσίπρα από το ιστορικό Blair House

«Στο ιστορικό Blair House το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Αβραάμ Λίνκολν και στο οποίο έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα της Αμερικανικής ιστορίας».

Το μήνυμα αυτό έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον λογαριασμό του στο Twitter, αναρτώντας και δύο σχετικές φωτογραφίες.

Το Blair House, η κατοικία στην οποία φιλοξενούνται οι επίσημοι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, φιλοξενεί, μετά από 15 χρόνια, έλληνα πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται ήδη στην Αμερική είναι ο τέταρτος έλληνας πρωθυπουργός, από τη μεταπολίτευση και μετά, που φιλοξενείται στο Blair House, ήτοι την προεδρική κατοικία φιλοξενίας υψηλών προσώπων (President’s Guest House), όπως το λένε επίσημα στη διπλωματική γλώσσα.

Ο λευκός πολυόροφος ξενώνας με τα γκρι κεραμίδια βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο και περιλαμβάνει σαλόνια, τραπεζαρίες και υπνοδωμάτια υψηλής αισθητικής για τους εκάστοτε επίσημους προσκεκλημένους του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, προϋπόθεση της φιλοξενίας στο Blair House είναι η «επίσημη επίσκεψη» του κάθε ηγέτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

al

localStorage.clear();


Πηγή