Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

«Top Gun» ο Πούτιν: Συγκυβερνήτης σε πυρηνικό βομβαρδιστικό -Μήνυμα στη Δύση [βίντεο]

Φορώντας στολή πιλότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάθισε στη θέση του συγκυβερνήτη σε ένα πυρηνικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος και πραγματοποίησε μια πτήση με στόχο, όπως σχολιάζουν δυτικά ΜΜΕ, την ενίσχυση του προφίλ του ως δυναμικού ηγέτη ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου μήνα στη Ρωσία.

Η ημίωρης διάρκειας πτήση του Πούτιν με το εκσυγχρονισμένο υπερηχητικό Tu-160M, το επονομαζόμενο και «Λευκός Κύκνος» – είχε όμως και άλλον ένα προφανή στόχο: να υπενθυμίσει την πυρηνική ισχύ της Ρωσίας εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ηλικίας 71 ετών πρόεδρος της Ρωσίας θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ως ανεξάρτητος υποψήφιος και επαφίεται στον σχεδόν απόλυτο έλεγχο που ασκεί στο πολιτικό σύστημα της χώρας εδώ και 24 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι πριν από μία εβδομάδα έστειλε μήνυμα στους επίδοξους επικριτές του καταφέροντας παράλληλα ένα βαρύ πλήγμα στην αντιπολίτευση.

Η πτήση του Πούτιν με τον «Λευκό Κύκνο»

Ο Πούτιν επιβιβάστηκε χθες στο «Λευκό Κύκνο» στο χιονισμένο αεροδρόμιο εργοστασίου στην πόλη Καζάν, που κατασκευάζει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά από την εποχή της ΕΣΣΔ και έχει λάβει εντολές να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό των Tu-160, που πρωτοπέταξαν τη δεκαετία του 1980 και το ΝΑΤΟ τα βάφτισε «Blackjack.

Ο Πούτιν πέταξε με το εκσυγχρονισμένο βομβαρδιστικό Tu-160M σε απευθείας μετάδοση [βίντεο]

Πούτιν: Αγενές το σχόλιο Μπάιντεν, αλλά τον προτιμώ από τον Ντόναλντ Τραμπ

Το αεροσκάφος με το οποίο πέταξε ο Πούτιν ήταν το πρώτο από τα εκσυγχρονισμένα Tu-160M, εξοπλισμένο με νέους κινητήρες και ηλεκτρονικά συστήματα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πτήση ο Πούτιν έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικό» βομβαρδιστικό, σημειώνοντας τις βελτιώσεις του σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Το εκσυγχρονισμένο TU-160M, με το οποίο πέταξε ο Πούτιν
Το εκσυγχρονισμένο TU-160M, με το οποίο πέταξε ο Πούτιν / Φωτογραφία: AP Photo

Ήταν τουλάχιστον η τρίτη φορά που ο
Πούτιν μπήκε στο πιλοτήριο πολεμικού
αεροσκάφους. Το 2000 είχε πετάξει ως
συγκυβερνήτης ενός μαχητικού Su-27
μέχρι την Τσετσενία και
πέντε χρόνια αργότερα και πάλι ως
συγκυβερνήτης αυτή τη φορά ενός Tu-160
στο πλαίσιο άσκησης.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Κρεμλίνου καλλιεργεί εδώ και χρόνια για τον Πούτιν την εικόνα ενός δυναμικού, διψασμένου για δράση ηγέτη
Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Κρεμλίνου καλλιεργεί εδώ και χρόνια για τον Πούτιν την εικόνα ενός δυναμικού, διψασμένου για δράση ηγέτη / Φωτογραφίες: AP Photos

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας
του Κρεμλίνου να τον εμφανίσει ως έναν
διψασμένο για δράση δυναμικό ηγέτη ο
Πούτιν έχει πετάξει επίσης και με
υδροπλάνο, με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ
έχει οδηγήσει αγωνιστικά αυτοκίνητα
και μεγάλα φορτηγά.

Με ένα τέτοιο έφθασε χθες και σε μια συνάντηση στο Καζάν στο πλαίσιο μιας από τις προεκλογικές του περιοδείες ενόψει της αναμέτρησης του Μαρτίου. Με υποψηφίους που θα μπορούσαν να τον απειλήσουν να έχουν αποκλειστεί από την κούρσα, προβεβλημένους επικριτές του είτε φυλακισμένους είτε να ζουν στο εξωτερικό και τα περισσότερα ανεξάρτητα ΜΜΕ φιμωμένα η επανεκλογή του Πούτιν φαντάζει σχεδόν σίγουρη.

Στις εκλογές θα αντιμετωπίσει τρεις άλλους υποψηφίους κομμάτων φιλικών προς το Κρεμλίνο, που εκπροσωπούνται στο ρωσικό κοινοβούλιο.


Πηγή