Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Viral η φωτό πυροσβέστη στη φωτιά της Πεντέλης ενώ δίνει τη μάχη με τις φλόγες

Εκατοντάδες πυροσβέστες, πολλά πτητικά μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα επιχείρησαν από την Τρίτη το απόγευμα να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη.

Οπως είπε χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης, παραθέτοντας τα ακριβή στοιχεία για την φωτιά στην Πεντέλη, στη μάχη της κατάσβεσης της δύσκολης αυτής πυρκαγιάς, ρίχτηκαν 485 γυναίκες και άντρες της πυροσβεστικής.

Ανθρωποι που για μια ακόμη μία φορά έδωσαν μια σκληρή μάχη, σε δύσκολες συνθήκες, με ιδιαιτερότητες στο έδαφος και μεγαλύτερο εχθρό τον άνεμο. Τα μποφόρ ήταν πολλά ενώ οι ριπές του ανέμου τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεπέρασαν και τα 110 χλμ.

Πυροσβέστες που για μια ακόμη φορά σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και κατάφεραν χθες, όταν βοηθήθηκαν και από τις μετεωρολογικές συνθήκες, όταν κόπασαν οι άνεμοι, να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και μετά από δυο ημέρες σκληρού αγώνα με τις φλόγες, παραμένουν στους δρόμους της Διώνης, της Ανθούσας, της Παλλήνης υπό το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Βίντεο και φωτογραφίες με τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών στην Πεντέλη κάνουν ήδη το γύρο του Διαδικτύου, με μια από όλες αυτές να ξεχωρίζει. Πρόκειται για τη φωτογραφία ενός πυροσβέστη, το απόγευμα που ξέσπασε η φωτιά στην Πεντέλη. Η εκτός ορίων προσπάθεια αποτυπώνεται στο μαυρισμένο από την κάπνα πρόσωπό του, μαζί με την αγωνία για το τι θα ακολουθήσει.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο των social media τραβήχτηκε από τον φωτορεπόρτερ του Associated Press.

Mερικές ακόμη φωτό του ΑΡ από τη χθεσινή ημέρα της φωτιάς στην Πεντέλη


Πηγή