Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Washington Post: 20άρης, λάτρης των όπλων, εργαζόμενος σε στρατιωτική βάση ο υπεύθυνος διαρροής απόρρητων εγγράφων

Λάτρης των όπλων, ηλικίας γύρω στα 20, εργαζόμενος σε αμερικανική στρατιωτική βάση είναι ο υπεύθυνος της διαρροής των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου, αναφέρει η Washington Post επικαλούμενη συναδέλφους του σε διαδικτυακό chat group.

Το άτομο αυτό διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα σε μια ομάδα περίπου 24 ανδρών και εφήβων, που μοιράζονταν μια «αμοιβαία αγάπη για τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τον Θεό» στη πλατφόρμα άμεσων μηνυμάτων Discord, είπε η αμερικανική εφημερίδα.

Η Post δεν κατονόμασε τον υπεύθυνο της διαρροής και στήριξε το ρεπορτάζ της σε συνεντεύξεις με μέλη της εν λόγω ομάδας.

Γυμνασμένος,
δυνατός, οπλισμένος και εκπαιδευμένος
ο υπεύθυνος της διαρροής των απόρρητων
εγγράφων

Ο υπεύθυνος της διαρροής των απόρρητων εγγράφων χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο OG – δηλαδή Original Gangster στην αμερικανική αργκό – είναι ηλικίας 20 με 25 ετών και τα μέλη της ομάδας στην πλατφόρμα Discord έτρεφαν σεβασμό για το πρόσωπό του.

ΗΠΑ: Τι περιέχουν τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν -Πληροφορίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία και συμμάχους

Τι δείχνουν τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσαν: Απαισιόδοξες οι ΗΠΑ για άμεση λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

«Είναι
γυμνασμένος, δυνατός, οπλισμένος και
εκπαιδευμένος. Σχεδόν όλα όσα περιμένει
κανείς από κάποια τρελή ταινία», δήλωσε
υπό τον όρο της ανωνυμίας και με την
άδεια της μητέρας της ένα μέλος της
ομάδας, ηλικίας κάτω των 18 ετών, σύμφωνα
με την Washington Post.

Η Discord σε χθεσινή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις διωκτικές Αρχές για τη διερεύνηση της διαρροής των απόρρητων εγγράφων. Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ποινική έρευνα μετά την αναφορά του Πενταγώνου για τη διαρροή, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό κίνδυνο» για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

===================


Πηγή