Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024
Ξεκινά την Πέμπτη το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκινά την Πέμπτη το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Αυλαία με την παράσταση Nederlands Dans Theater 2

Με την παράσταση Nederlands Dans Theater 2 ανοίγει την Πέμπτη η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέτος συμπληρώνει είκοσι χρόνια.

Το επετειακό διεθνές φεστιβάλ χορού, που διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί έως τις 24 Ιουλίου, φωτίζοντας ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες πτυχές της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας, της θεωρητικής σκέψης για τις παραστατικές τέχνες και την εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Η 20η διοργάνωση ανοίγει με το Nederlands Dans Theater 2, σε μια συνάντηση με την υψηλή τεχνική, την εκφραστικότητα και την ποιητικότητα. Το παγκοσμίως γνωστό σχήμα από την Ολλανδία, που ιδρύθηκε το 1978, μάς συστήνει την ομάδα των νεότερων δεξιοτεχνών του, 17 έως 23 ετών.

Το Nederlands Dans Theater είναι μια δημιουργική καλλιτεχνική ομάδα που αναζητεί πάντα εξαιρετικά ταλέντα και γόνιμες συνεργασίες. Ο χορογράφος Πωλ Λάιτφουτ, ο οποίος ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας μετά την επί 36 χρόνια εμπνευσμένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γίρζι Κύλιαν, σηματοδοτεί τη συνέχεια του ιστορικού συγκροτήματος, μέσα από τη συνεχή αναζήτηση της καινοτομίας και την εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων. Στις παραστάσεις του στην Καλαμάτα το NDT 2, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στη σύγχρονη ελευθερία και την κλασική εκλέπτυνση, θα παρουσιάσει τέσσερις χορογραφίες.

Η παράσταση θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού στις 10.00 το βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα της βασιλικής ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ χορού θα λειτουργήσουν παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια σύγχρονου χορού κι εργαστήρια δραματουργίας, χορογραφίας, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης.

Πηγή: newsbeast.gr