Παρασκευή , 2 Οκτώβριος 2026

Ένας νεκρός και τρεις αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση σε ανθρακωρυχείο στην Πολωνία

Ομάδες διάσωσης επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός πολωνού ανθρακωρύχου, ενώ ένας ακόμη είναι εγκλωβισμένος και τρεις αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από σεισμική δόνηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ανθρακωρυχείου JSW, τον Ντάνιελ Όζον.

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους ότι θα χρειαστούν μερικές ώρες για να φθάσουν οι διασώστες στον εγκλωβισμένο ανθρακωρύχο τον οποίον και βλέπουν, αλλά δεν είναι σαφές αν ο άνθρωπος αυτός βρίσκεται στη ζωή.

Ο σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή προκάλεσε κατολίσθηση στο ανθρακωρυχείο Μπορίνια-Ζοφιόβκα-Γιαστρτζέμπι και είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτό επτά ανθρακωρύχοι σε βάθος περίπου 900 μέτρων. Χθες διασώθηκαν δύο από αυτούς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Ο νέος πρέσβης της Γαλλίας, Νικόλας Κασσιανίδης: «Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για τη Γαλλία»

Τη σημασία που αποδίδει η Γαλλία στη στρατηγική σχέση της με την Ελλάδα, υπογράμμισε ο …

Daily-News.GR