Πέμπτη , 1 Οκτώβριος 2026

Βγαίνουν στο σφυρί τα πρώτα ακίνητα

Για οφειλές φυσικών ή νομικών προσώπων που ξεκινούν από 500.000 ευρώ, αλλά φτάνουν ακόμα και πάνω από 2 εκατ. ευρώ ξεκινούν οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που κάνουν πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου.

Μεταξύ αυτών που θα εκπλειστηριαστούν είναι μεζονέτες, πολυώροφα κτίρια, η ψηλή κυριότητα διατηρητέου κτιρίου, εμπορικές εγκατάστασεις αλλά και χώροι στάθμευσης.

Το ύψος των οφειλών που διεκδικούν οι τράπεζες ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αφορούν δάνεια του 2005, πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

Η δέσμευση των τραπεζικών συστημάτων ότι δεν θα πλειστηριαστούν κατοικίες ευπαθών ομάδων ή οικογενειών χωρίς άλλα περιουσιακά στοιχεία είναι ειλικρινής, αλλά όπως εξηγούν τραπεζικοί στην Καθημερινή, αστοχίες δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Όλα τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό έχουν αποτιμηθεί με βάση τις εμπορικές αξίες.

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Τροχαίο στην πλατεία Κολιάτσου: Ηλεκτρικό πατίνι παρέσυρε και τραυμάτισε έγκυο -Συνελήφθη ο αναβάτης [βίντεο]

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα στην οδό Πατησίων, στο ύψος …

Daily-News.GR