Δευτέρα , 15 Ιούνιος 2026

Δραγασάκης: Ανάγκη για ευρύτερες συναινέσεις σε κρίσιμα ζητήματα

Την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων και κοινής στάσης σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

«Η ίδια η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς νέα προαπαιτούμενα και ο χαρακτήρας του μεταμνημονιακού καθεστώτος θα εξαρτηθούν και από τη δυνατότητά μας να δείξουμε προς τα έξω ενιαία στάση υπέρ των συμφερόντων της χώρας», διευκρινίζει.

Για τις μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, δηλώνει ότι θα πρέπει «να διαμορφώσουμε μια δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και θεσμούς που να προάγουν συνθέσεις και συναινέσεις με διαφάνεια και στη βάση αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων».

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Γερμανία, τονίζει πως «ό,τι κι αν γίνει, εμείς πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα με βάση το σχέδιό μας. Δεν μας συμφέρει ούτε η στάση αναμονής, ούτε η αναβλητικότητα».

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Θεσσαλονίκη: 13χρονος βρέθηκε να κλαίει αβοήθητος στον δρόμο – Συνελήφθη η αλλοδαπή μητέρα του

Να κλαίει μόνος και αβοήθητος – χωρίς την παρουσία ενήλικα – εντοπίστηκε χθες ένας ανήλικος, …

Daily-News.GR