Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2026

Ινδονησία: Σεισμός 6,1R στη Δυτική Ιάβα -Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός σήμερα στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην Ινδονησία.

Από τον σεισμό, δεν θεωρείται πως υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι, ανακοίνωσε η υπηρεσία γεωφυσικής (BMKG) του αρχιπελάγους της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα από την πόλη Σουκαμπούμι και το εστιακό βάθος ήταν 104 χιλιόμετρα, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Ο σεισμός αισθητός και στην πρωτεύουσα Τζακάρτα

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ινδονησιακή πρωτεύουσα Τζακάρτα και περιοχές που την περιβάλλουν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες και η σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι έντονη. Τον Νοέμβριο, σεισμική δόνηση στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους.


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Σπίτι καταρρέει στον ποταμό -Τρομακτικά βίντεο από το Νεπάλ μετά τις νέες πλημμύρες

Σοκ προκαλεί βίντεο από το Νεπάλ, στο οποίο ένα σπίτι καταρρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, …

Daily-News.GR