Σάββατο , 3 Οκτώβριος 2026

Νέες απειλές Τραμπ προς τον Καναδά για το ελεύθερο εμπόριο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε σήμερα να αποκλείσει τον Καναδά από την αναθεωρημένη συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο και προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην παρέμβει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβας.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική αναγκαιότητα να κρατήσουμε τον Καναδά στη νέα NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών). Αν δεν κάνουμε μια δίκαιη συμφωνία για τις ΗΠΑ μετά από δεκαετίες κατάχρησης, ο Καναδάς θα μείνει εκτός», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μήνυμα του στο Twitter.

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να παρέμβει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, διαφορετικά, απλώς θα τερματίσω ολοκληρωτικά τη NAFTA και θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν».

localStorage.clear();


Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη -Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή

Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Κατά τη διάρκεια …

Daily-News.GR