Τετάρτη , 15 Μάιος 2024

Δύο ταινίες που θα λατρέψεις αν σου άρεσε το Baby Reindeer

Όταν μια απλή σου επιλογή, μετατρέπει τη ζωή σου σε θρίλερ.

Τα θρίλερ δεν είναι για όλους, ωστόσο, αν έχουν βάση τη ζωή και δεν είναι τύπου Conjuring, The Exorcist, Halloween ή ό,τι άλλο με βρικόλακες και τέρατα υπάρχει, τότε φαίνεται πως αγαπιέται πολύ περισσότερο. Κάπως έτσι έχει εξελιχθεί η μανία με το Baby Reindeer του Netflix, ένα κοινωνικό δράμα-θρίλερ, με βάση πραγματική ιστορία η οποία προέκυψε κυριολεκτικά από ένα απλό κέρασμα.

Η ανατριχιαστική νέα σειρά του Netflix, αφηγείται το καθημερινό δράμα του δημιουργού και πρωταγωνιστή, Richard Gadd, ο οποίος μεταφέρει μέσω του Donny Dunn τη φρίκη που έζησε ο ίδιος, όταν από ένα αθώο κέρασμα ενός τσαγιού σε μια κοπέλα ονόματι Martha Scott, η ζωή του μετατρέπεται σε πραγματικό μαρτύριο.

 

 

Η Martha είναι stalker και με τη βούλα βάσει του παρελθόντος της, τον βομβαρδίζει συνεχώς με χιλιάδες μηνύματα και e-mail, εμφανίζεται κάθε μέρα στη δουλειά του, παρενοχλεί τους πάντες που τον περιβάλλουν. Με λίγα λόγια, κάνει τη ζωή του κόλαση από το πουθενά, την ίδια στιγμή όμως η σειρά μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν την καταγγέλλει από τη στιγμή που βλέπει ότι τα πράγματα ζορίζουν. Για όλα όμως υπάρχει νόημα και το Baby Reindeer έχει δικαίως κερδίσει τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Βλέποντας αυτή την απλή ατάκα που μπορεί να σου μετατρέψει τη ζωή σε θρίλερ από το πουθενά, θυμηθήκαμε δύο ταινίες που διαθέτουν αυτή την απρόβλεπτη τροπή των γεγονότων, από εκεί που κανείς δεν το περιμένει.

 

Obsessed

Πόσες φορές έχεις πει «τι αξία έχει ένα απλό φλερτ;» πριν κάνεις φιλοφρόνηση στη σέξι συνάδελφο στη δουλειά; «Σίγουρα δεν θα είμαι ο μόνος που της έκανε κομπλιμέντο, δεν θα το παρεξηγήσει» είναι η τελευταία σκέψη πριν πάρεις όντως το θάρρος για να πεις την ατάκα σου. Μπορεί να μην είσαι ο μόνος που θα την φλερτάρει, ίσως όμως είσαι ο μόνος από τον οποίο θα το ήθελε. Και μόλις δει ότι δεν μπορεί να σε έχει, θα αρχίσει να σαλτάρει. Ρώτα και τον Derek Charles (Idris Elba) που από ένα απλό φλερτ στην σέξι συνάδελφο, Lisa (Ali Larter) παραλίγο να χάσει τα πάντα.

Παρόλα αυτά όλοι ξέρουμε πότε ένα φλερτ παύει να είναι αθώο.

Είναι αυτό που λες στη σύζυγό σου όταν σε πιάνει στα πράσα «δεν είναι αυτό που νομίζεις», με τη μόνη διαφορά ότι στην ταινία Obsessed ήταν όντως έτσι. Αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό στην σκληροπυρηνική, Sharon Charles της Beyoncé Knowles. Τουλάχιστον στο τέλος κατάλαβε και αποφάσισε να βάλει τέλος στο obsession της κακιάς συναδέλφου.

 

 

Unhinged

Στην Ελλάδα που δεν κρατάμε το στοματάκι μας κλειστό στο δρόμο, ίσως είναι πολύ πιο πιθανό να μας συμβεί κάτι αντίστοιχο όπως στο Unhinged. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρίσεις κάποιον στο δρόμο και δεν θα κρατήσεις τον θυμό για τον εαυτό σου, απλώς αξίζει να δεις την ταινία με τον Russell Crowe σε ρόλο κακού.

Για αυτό οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι οδηγοί.

Ο Tom Cooper δεν ήταν κακός πριν την ταινία, απλώς είχε μια πολύ κακή ημέρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ένα απλό «σπρώξιμο» για να περάσει στην πλευρά της παράνοιας. Και ένα επαναλαμβανόμενο κορνάρισμα μαζί με ένα βρισίδι στο δρόμο από την Rachel Flynn (Caren Pistorius) ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Η συνέχεια; Το απόλυτο θρίλερ. Αυτό που δεν θες σε τίποτα να σου συμβεί. Μήπως να κρατούσες το στοματάκι σου κλειστό την επόμενη φορά που ένας τύπος έχει διπλοπαρκάρει και στη μέση της Κηφισίας;

 

 


Πηγή