Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Η πιο «τολμηρή» Σάρον Στόουν δεν ήταν στο Βασικό Ένστικτο

Θυμόμαστε το Sliver, τις ερωτικές σκηνές της και το μίσος για τον συμπρωταγωνιστή της.

Είναι συνδεδεμένη με μία από τις πιο ερωτικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου και από την ημέρα που την είδαμε στο «Βασικό Ένστικτο» έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας. Ή μήπως όχι; Μήπως τελικά δεν είναι το Βασικό Ένστικτο η πιο ερωτική ταινία της Σάρον Στόουν; Εμείς έχουμε στο μυαλό μας ότι η καλύτερη ερμηνεία της είναι στο «Sliver». Είναι εκεί που θεωρούμε ότι η Σάρον Στόουν έδωσε το καλύτερο της εαυτό.

Το Βασικό Ένστικτο «έγδυσε» την ψυχή της Σάρον Στόουν

Το Sliver είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1993 και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ira Levin που αναφέρεται σε μυστηριώδη περιστατικά σε ένα ιδιόκτητο πολυώροφο κτίριο της Νέας Υόρκης. Ο Phillip Noyce σκηνοθέτησε την ταινία και ουσιαστικά η πλοκή της ταινίας παρουσιάζει τη μοναχική Κάρλι Νόρις να μετακομίζει σε ένα καινούργιο συγκρότημα κατοικιών στο Μανχάταν. Εκεί γνωρίζει δύο γοητευτικούς άνδρες που της δείχνουν απ’ την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πληροφορείται ότι στην πολυκατοικία έχουν συμβεί ανεξήγητες δολοφονίες. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν η Κάρλι αρχίζει να υποψιάζεται πως ο ένας απ’ τους δύο άνδρες της ζωής της, έχει σχέση με τους φόνους. Kαι οι δύο άντρες την πολιορκούν ερωτικά.

 

 

Η πραγματική σχέση των πρωταγωνιστών ήταν χάλια

Η συγκεκριμένη ταινία πέρα ότι θαυμάσαμε την πιο ερωτική Στόουν αποτελεί σημείο αναφοράς και σε κάτι ακόμη το διαβόητο (και επικριτικά πανοραμικό) Sliver του 1993 ήταν γνωστό για τις καυτές και βαριές σκηνές του μεταξύ των πρωταγωνιστών Σάρον Στόουν και Γουίλιαμ Μπάλντουιν, αλλά το πάθος δεν έμεινε εκτός οθόνης. Και το παράδοξο εδώ είναι ότι μπορεί η ταινία να είναι γεμάτο από σκηνές με σεξ, ωστόσο η μεταξύ τους σχέση ήταν στην πραγματικότητα χάλια.

H Sharon Stone ξεχωρίζει τους De Niro και Pesci για τον πιο σημαντικό λόγο

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι πρωταγωνιστές δεν τα πηγαίναν καλά σε μία ταινία, ωστόσο αναρωτιόμαστε πόσο εύκολο είναι να έχεις τόσες ερωτικές σκηνές και να μη μπορείς να βλέπεις τον άλλον μπροστά σου. Ειδικότερα, το ζευγάρι δύσκολα άντεχε ο ένας τον άλλον και η Στόουν φέρεται να μισούσε τόσο πολύ τον Μπάλντουιν που στην πραγματικότητα του δάγκωσε τη γλώσσα σε μια από τις σκηνές που έκαναν έρωτα. Φημολογήθηκε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει για μια εβδομάδα μετά το περιστατικό. Η Στόουν χρησιμοποιούσε επίσης στοματικό διάλυμα αφού τον φιλούσε.

 


Πηγή