Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

Ο Kevin Costner επιστρέφει στην Άγρια Δύση με ένα saga τεσσάρων ταινιών

Το Horizon: An American Saga θα έχει τέσσερα μέρη και θα μας ταξιδέψει στον Αμερικανικό Εμφύλιο. 

Τα τελευταία χρόνια, ο Kevin Costner έχει κερδίσει το κοινό ως ο επιβλητικός John Dutton III στην επιτυχημένη δραματική σειρά Yellowstone. Τώρα, πρόκειται να επιστρέψει στην οθόνη με την τελευταία του σκηνοθετική προσπάθεια, Horizon: An American Saga. Το εναρκτήριο κεφάλαιο σε αυτό το franchise, είναι πως πρόκειται για την πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Costner εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και η προσμονή συνεχίζει να αυξάνεται μεταξύ των θαυμαστών του Costner και εκείνων που αγαπούν τα γουέστερν.

Το Horizon: An American Saga – Chapter 1 έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών το Σαββατοκύριακο, όπου ο Kevin Costner και ένα μεγάλο μέρος της ομάδας της ταινίας ήταν παρόντες. Μετά το τέλος της ταινίας, δέχτηκε ένα 11λεπτο χειροκρότημα που άφησε τον Costner συγκινημένο, με αρκετούς θεατές να έχουν ενθουσιαστεί με την τελευταία δημιουργία του 69χρονου σκηνοθέτη για την Άγρια Δύση.

Διαβάστε επίσης: Τα πέντε καλύτερα western του Kevin Costner

Όπως φαίνεται στο trailer του Horizon, η ταινία εστιάζει στην ίδρυση και την επέκταση της Αμερικανικής Δύσης μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Τονίζονται επίσης τα περίπλοκα στοιχεία που συνοδεύουν τις προσπάθειες των λευκών εποίκων να διεκδικήσουν περιοχές που αρχικά ανήκαν σε ιθαγενείς Αμερικανούς. Ένα εντυπωσιακό καστ έχει επίσης συγκεντρωθεί για αυτές τις ταινίες, καθώς ο σταρ του Field of Dreams συνοδεύεται από τους Sam Worthington, Sienna Miller, Danny Huston, Jena Malone, Giovanni Ribisi, Glynn Turman, Michael Rooker, Luke Wilson, Thomas Payne, Thomas Haden Church , Jamie Campbell Bower και Will Patton (του Yellowstone).

Όπως έχει δείξει η ιστορία, οι ταινίες του Kevin Costner μπορούν να είναι σαγηνευτικές παρόλο τον βίαιο χαρακτήρα τους. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν άλλοι ειδήμονες του κινηματογράφου στο πρώτο μέρος του Horizon (θα έχει δύο parts), αλλά από αυτή τη στιγμή, οι πρώτες κριτικές θα πρέπει αναγκαστικά να κρίνουν την πρώτη.

Το Horizon: An American Saga – Chapter 1 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 28 Ιουνίου, ενώ το Chapter 2 του έπους των τεσσάρων ταινιών πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 16 Αυγούστου ως μέρος του προγράμματος ταινιών του 2024.

 


Πηγή