Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ο Philippe Halsman είδε τον Hitchcock να γελάει

Ο Λετονός φωτογράφος ευθύνεται για κάποιες από τις καλύτερες φωτογραφίες του 20ου αιώνα.

Έχει φωτογραφήσει και κάποιες φορές αλλοιώσει, μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Αν κάποιος διαβάσει τη λίστα με τα άτομα που πόζαραν για χάρη του, ίσως τη θεωρήσει πλαστή ή ένα χαρτί που προοριζόταν για κάποια ανόητη φάρσα. Πολλές εικόνες που κυκλοφορούν πλέον ελεύθερες στο διαδίκτυο και είναι παγκοσμίως γνωστές, είναι δικές του. Για παράδειγμα, η γνωστή σουρεαλιστική φωτογραφία με τον μάστερ του είδους Salvador Dali, του ανήκει.

Σε αυτό το σημείο, κρίνεται σκόπιμο να μάθεις και τους υπόλοιπους με τους οποίους συνεργάστηκε. Εκτός από τον Dali και το γνωστό του μουστάκι που σε αυτό αφιερώθηκε ολόκληρη συλλογή, μπροστά από την κάμερά του βρέθηκαν και οι Alfred Hitchcock, Winston Churchill, Pablo Picasso και Marilyn Monroe. Πείστηκες για τη δημοτικότητά του και την φήμη του; Αν όχι, καλύτερα να συνεχίσω: Luis Armstrong, Woody Allen, Marlon Brando, Albert Einstein, JFK, Richard Nixon. Αλήθεια, θα μπορούσα να γράφω μέχρι να κουραστούν τα μάτια σου. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα το ήθελα γιατί παρακάτω, ακολουθούν φωτογραφίες που πραγματικά αξίζει να δεις.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς ο Philippe Halsman κατάφερε να βγάλει την πιο γνωστή σουρεαλιστική φωτογραφία όλων των εποχών, καλύτερα να παρακολουθήσεις το βίντεο.

 


Πηγή