Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Πώς θα διαβάσεις φέτος περισσότερα βιβλία από κάθε άλλη χρονιά

Βγάλε έναν αριθμό για τα πόσα βιβλία θα διαβάσεις φέτος.

Η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι ένα «δώρο» που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να εξελιχθείς, αλλά και για να «μεταφερθείς» σε έναν άλλον κόσμο μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και επειδή μπορεί και εσύ να ανήκεις σε εκείνους που θέλουν να διαβάζουν περισσότερα βιβλία όμως να μην τα καταφέρνουν, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σε βοήθησουν να το πετύχεις. Όσο για τα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις, έχουμε αναφερθεί ανά διαστήματα σε διάφορες προτάσεις:

10 διάσημες ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία τα οποία αξίζει να διαβάσεις

5 βιβλία που μπορούν να εμπνεύσουν έναν άντρα για καλύτερη ζωή

Καθορισμός στόχων: Καθόρισε στόχους για το πόσα βιβλία θέλεις να διαβάσεις κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό μπορεί να σε κρατήσει σε έναν σταθερό ρυθμό. Δες πόσα βιβλία σου επιτρέπει ο χρόνο σου και αναλόγως καθόρισε έναν στόχο για τη χρόνια.

Διάλεξε θέματα που σε ενδιαφέρουν: Η επιλογή βιβλίων που αντανακλούν τα ενδιαφέροντά σου καθιστά την ανάγνωση πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα. Κοινώς μην πάρεις απλά ένα βιβλίο που έχει μία καλή κριτική, αλλά προσπάθησε να βρεις κάτι που να σου αρέσει πραγματικά.

Διάβασε καθημερινά: Κάνε την ανάγνωση μια συνήθεια. Βρες ένα σταθερό χρονικό διάστημα καθημερινά για να διαβάζεις όπως πριν κοιμηθείς ή κατά τη διάρκεια του πρωινού καφέ. Αν δεν οδηγείς και κάνεις μεγάλες αποστάσεις πάρε ένα βιβλίο στα ΜΜΜ. Είναι όπως το γυμναστήριο, προσπάθησε να το κάνεις ρουτίνα.

Συμμετοχή σε κύκλους ανάγνωσης: «Ανακάλυψε» ή δημιούργησε κύκλους ανάγνωσης με φίλους ή online κοινότητες για να μοιραστείς εντυπώσεις και να βρεις νέα βιβλία. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μία κοινότητα που να έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα.

Ποικιλία μορφών ανάγνωσης: Δοκίμασε διάφορες μορφές ανάγνωσης όπως ηλεκτρονικά βιβλία, ηχητικά βιβλία ή ακόμα και κόμικς για να κρατήσεις την εμπειρία φρέσκια. Αν δεν είσαι κλασικός τύπος, κανένα πρόβλημα! Υπάρχουν και τα e-book ειδικά για εσένα.

Βρες ωραία βιβλιοπωλεία: Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνεις κάπου που να σε εμπνέει, συνεπώς διάλεγε μέρη που να λειτουργούν θετικά για εσένα. Για παράδειγμα, ακόμη και στη γειτονιά σου αν έχεις ένα ωραίο βιβλιοπωλείο -και ας είναι μικρό- είναι μία καλή πρόταση για να πηγαίνεις καθημερινά.

 


Πηγή