Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Στο φινάλε του LOKI ξέρουμε ποιος κάνει κουμάντο στο Multiverse

Από Θεός της Ζαβολιάς σε God of Stories και το MCU έχει πλέον έναν νέο, σοβαρό πυλώνα στην ιστορία του.

Πριν λίγα χρόνια ήταν απλώς ένας συμπαθής τύπος από το σύμπαν του Thor, στην ουσία όμως ο Loki έχει εξελιχθεί στον πιο σημαντικό χαρακτήρα του MCU. Διότι από ένας villain στο πρώτο Avengers, μετατράπηκε από το πουθενά στην ανώτερη αρχή του πολυσύμπαντος. Με το φινάλε του δεύτερου κύκλου της σειράς LOKI, ο άλλοτε Θεός της Ζαβολιάς είναι και επίσημα αυτός που κάνει κουμάντο. Αυτός κρατάει ζωντανά τα timelines. Ωστόσο αυτή η νέα του ιδιότητα δεν μοιάζει με κάτι που θα περηφανευόταν, αλλά περισσότερο είναι σαν βάσανο.

Σαν τον Άτλαντα που έχει στα χέρια του τον κόσμο αλλά είναι καταδικασμένος να μείνει εκεί για πάντα, έτσι και ο Loki του Tom Hiddleston είναι πλέον o μόνος που μπορεί να κρατάει ζωντανά τα timelines. Όχι η TVA, εκείνος. Μόνος του.

Τι μας είπε σε συνέντευξή του ο σκηνοθέτης του Loki;

 

Ο Kang είχε τελικά σχέδιο

H δεύτερη σεζόν του LOKI ουσιαστικά ξεκίνησε με τον πρωταγωνιστή να αναζητά την αγαπημένη του Sylvie η οποία μόλις έχει δολοφονήσει τον άρχοντα του χρόνου He Who Remains και αποζητά μια ζωή με ελεύθερη βούληση. Μια κίνηση που ξέραμε ότι θα φέρει στην επιφάνεια όλες τις σατανικές μορφές του supervillain της Marvel και θα προκαλέσει αναστάτωση στα timelines και την TVA. Μόνο που η πορεία έδειξε ότι το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο καθώς συγκυρίες οδήγησαν στην αποσταθεροποίηση του Αργαλειού του Χρόνου, το οποίο σημαίνει αυτόματα πως όποιο σύμπαν βρίσκεται μέσα στη συσκευή, κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ο Loki, όμως, πέρα από την αποστολή του και τη λατρεία για την νέα του ζωή, μακριά από το πεπρωμένο του στο Άσγκαρντ -ο μύθος τον θέλει να αποτυγχάνει συνεχώς- ανακαλύπτει ότι έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει πίσω στον χρόνο. Όλο αυτό όμως αποδεικνύεται ένα τέχνασμα του Kang The Conqueror, με τον οποίο θα έχουν μια διαφορετική συζήτηση λίγο πριν την «υποτιθέμενη» δολοφονία του από την Sylvie.

 

 

Ο Kang, λοιπόν, δίνοντας στον Loki την δυνατότητα να ταξιδέψει στο χρόνο του δίνει μια απλή επιλογή, ότι όσες προσπάθειες και να κάνει για να σώσει τα timelines δεν θα καταφέρει τίποτα στο τέλος. Εκτός και αν πάρει απόφαση να δολοφονήσει τη Sylvie και, τελικώς, να διοικήσει μαζί με τον Kang το Multiverse.

Μια σκληρή απόφαση, που όμως θα οδηγήσει τον Loki στην απόλυτη θυσία. Nα γίνει ο ίδιος, He Who Remains.

Ο παραγωγός του LOKI μας μίλησε για το πόσο σημαντικός είναι ο χαρακτήρας στο MCU.

 

Ένα φινάλε γεμάτο ερωτηματικά

Το φινάλε του LOKI Season 2 ήρθε για να αλλάξει όσα ξέραμε και να εξυψώσει παραπάνω τον Θεό της Ζαβολιάς στα μάτια μας. Έναν τύπο που από αουτσάιντερ, εξελίχθηκε ίσως στην πιο σημαντική φιγούρα του MCU, ειδικά σε αυτό το δύσκολο σταυροδρόμι το οποίο διανύει.  

Πλέον, ο Loki είναι η ανώτερη αρχή στο Multiverse, είναι ο God of Stories αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και μια τραγική φιγούρα που θα πρέπει για χιλιάδες χρόνια να μένει μόνος του στο χρονοντούλαπο. Διότι αν αποχωρήσει τα πάντα θα καταρρεύσουν.

Ίσως και αυτός να ήταν ο μόνος τρόπος για τον Kang the Conqueror να εξαπλωθεί στο Multiverse και σταδιακά να καταλάβει ό,τι υπάρχει στον διάβα του. Αν και τα πράγματα περιπλέκονται, όπως είδαμε στα mid-credits scene του «The Marvels».

Ποιος ξέρει τι ακολουθεί; Ούτε καν ο He Who Remains μάλλον. Και ο παλιός και ο καινούργιος.

 


Πηγή