Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το Alien: Romulus

Και άλλη ταινία Alien;

Ένα πραγματικά τρομακτικό ταξίδι στα βάθη του άγνωστου σύμπαντος, η ταινία είναι ουσιαστικά μια ταινία στοιχειωμένου σπιτιού στην οποία ένας πανούργος εξωγήινος παίρνει τη θέση του υπερφυσικού φαντάσματος. Έλα όμως που έχουμε να κάνουμε για το γνωστό σε όλους Xenomorph.

Αυτή η κολόνια κρατάει από τα 70s και για να συνεχίζεται ακόμη, σημαίνει πως κάτι βρίσκει ο κόσμος, έτσι δεν είναι; Έχουμε δει ταινίες και ταινίες όσον αφορά το Alien, δεν μείναμε ευχαριστημένοι με όλες, αλλά αυτό το saga θα συνεχιστεί και μετά από μας. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει με τη νέα ταινία.

 

 

Τι συμβαίνει με το Alien: Romulus

Χωρίς να απομακρύνεται πολύ από τη δοκιμασμένη φόρμουλα του franchise μέχρι τώρα, η ιστορία της νέας ταινίας ακολουθεί μια ομάδα νεαρών αποικιστών και επιστημόνων που συναντούν μια αγέλη από Xenomorphs.  ενώ εκτελούν την αποστολή τους, καθυστερώντας τις προσπάθειές τους επ’ αόριστον. Με λίγα λόγια, πάλι την έχουν κάτσει οι άνθρωποι.

Λαμβάνοντας χώρα μεταξύ της πρώτης ταινίας Alien και του sequel του James Cameron, ο Álvarez αποκάλυψε περαιτέρω για τη νέα ταινία σε συνέντευξή του: «Είναι συνδεδεμένο με όλα αυτά. Λατρεύω όλες αυτές τις ταινίες. Δεν ήθελα να παραλείψω ή να αγνοήσω κανένα από αυτά όταν πρόκειται για συνδέσεις σε επίπεδο ιστορίας, χαρακτήρων, επιπέδου τεχνολογίας και φυσικά του ίδιου του Xenomorph».

 

 

Το καστ της ταινίας

Τα ηνία της νέας ταινίας έχει η Cailee Spaeny, γνωστή για την ερμηνεία της  ως Priscilla Presley στη βραβευμένη Priscilla του 2023 της Sofia Coppola. Την πλαισιώνουν οι Spike Fearn και Aileen, ενώ στο καστ συμμετέχει και ο Archie Renaux με τον ηθοποιό να είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στο Mobius της Marvel. Τέλος έχουμε τον David Johnson να ολοκληρώνει το πρωταγωνιστικό καστ, γνωστός από το Industry του HBO.

Πότε θα κυκλοφορήσει

Η νέα ταινία Alien, με τίτλο Alien: Romulus, θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α. στις 16 Αυγούστου 2024. Το Alien: Romulus είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για νέο περιεχόμενο από το franchise, με τη Disney να σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μια τηλεοπτική σειρά Alien το 2025 ως πρωτότυπο της FX. Η τηλεοπτική εκπομπή θα είναι η πρώτη του είδους της για το franchise και πιστεύεται ότι θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρωπότητας . Ο showrunner της επερχόμενης τηλεοπτικής σειράς, Noah Hawley, έχει ήδη δώσει ελπίδες στους θαυμαστές του franchise του Alien, έχοντας ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα με το Fargo και το Legion στη μικρή οθόνη. Ο Hawley είναι επίσης ο δημιουργός, ο σκηνοθέτης, ο συγγραφέας και ο εκτελεστικός παραγωγός της νέας σειράς μαζί με τον Ridley Scott.

 


Πηγή