Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Το γαλλικό AKA βάζει τα γυαλιά στις συνηθισμένες ταινίες δράσης

Και όχι, δεν είναι επειδή παίζει ο Eric Cantona.

Δεν είναι τυχαίο που εδώ και λίγες ημέρες γίνονται ολοένα και περισσότερες κριτικές για το ΑΚΑ του Morgan S. Dalibert, ούτε που κατάφερε να ρίξει το Nobody με τον Bob Odekirk από την κορυφή μιας και είναι στην top 10αδα του Netflix.

Τον Alban Lenoir, οι πιο ψαγμένοι θα τον θυμούνται από το The Squad που έπαιζε στο πλευρό του Jean Reno, στο θρίλερ Marianne που ήταν εξίσου γαλλικής παραγωγής, ενώ είχε κάνει ένα πέρασμα και από το Taken. Ανήκει στις γαλλικές gangster movies που είναι γνωστές για τις πολύ ωραίες χορογραφίες μάχης, αλλά το ακόμα καλύτερο είναι πως ο Lenoir είχε δουλέψει πολλά χρόνια ως κασκαντέρ και ξέρει ακριβώς τι σημαίνει οργανωμένη σκηνή μάχης.

Το σενάριο απλό, αλλά συνάμα όλα τα απλά πράγματα είναι ωραία. Ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων με πέρασμα και από τη Λεγεώνα των Ξένων, καλείται να μπει ως μπράβος σε μια από τις οικογένειες του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας λευκής σαρκός και ναρκωτικών, όπου το μεγάλο αφεντικό δεν είναι άλλος από τον Eric Cantona – αν δεν ξέρεις ποιος είναι σταμάτα να διαβάζεις. Ο λόγος είναι πως η οικογένεια αυτή έχει δοσοληψίες με έναν μουσουλμάνο τρομοκράτη, αλλά κατά τη διάρκεια της ταινίας θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται.

 

 

Αυτό που ωστόσο φαίνεται από την πρώτη στιγμή, είναι πως η ταινία έχει όλη εκείνη τη δράση που σου θυμίζει τον Liam Neeson στο Taken. Αρκετό krav maga και savate, αλλά φυσικά και πιστολίδι σε κλασσικές gangster σκηνές. Ο Lenoir έβαλε μπόλικα κιλά μυϊκής μάζας για τις ανάγκες του ρόλου, αλλά το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό, καθότι καταλήγει να είναι ο πιο αποτελεσματικός henchman της οικογένειας.

 

 

Ανέλπιστα απολαυστική, με τον Eric Cantona να αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι το ταλέντο του δεν ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο.


Πηγή