Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Τoν Assane Diop δεν τον στριμώχνεις έτσι εύκολα

Στο Lupin Part 3 o αγαπημένος μας λωποδύτης του Netflix τα βρίσκει σκούρα. Όχι για πολύ βέβαια.

Μας αρέσει πάνω από όλα γιατί έχει ένα στιλ τόσο άνετο που ξεχωρίζει. Δεν είναι άλλωστε ότι ο Assane Diop τουOmar Sy διαθέτει σούπερ δυνάμεις ή γνωρίζει κυβερνητικά μυστικά, έχει όμως το know how για κάθε πρόκληση που βρίσκεται μπροστά του. Μελετημένα όλα, απλά μαθηματικά. Εντάξει, έχει και άστρο ο τύπος, και σίγουρα δεν είναι ο νορμάλ κλέφτης που θα μπορούσε να επιβιώσει στη μέγγενη της τεχνολογίας, ωστόσο ακόμα και έτσι έχει κάτι που μας μαγνητίζει.

Όταν είδαμε την πρώτη σεζόν, πάθαμε «κόλλημα».

Και το καλύτερο από όλα; Δεν μπορεί κανείς να τον κοντράρει, σχεδόν δηλαδή. Γιατί στο Lupin Part 3 που προβάλλεται στο Netflix, ο Assane Diop βρίσκεται για πρώτη φορά υπό πραγματική πίεση. Αυτή είναι όμως που θα τον ωθήσει στα άκρα και θα γίνει πιο φαντεζί από ποτέ, ακολουθώντας πιστά τις τακτικές του αγαπημένου του λογοτεχνικού ντετέκτιβ-κλέφτη, Arsene Lupin.

 

 

Το παρελθόν αντεπιτίθεται

Η σειρά έχει ένα σταθερό μοτίβο, όπως μας είχε συνηθίσει άλλωστε από τις προηγούμενες σεζόν. Με λίγα λόγια, ένα story που εξελίσσεται με ταχύτητα και «γεννάει» καταιγισμό γεγονότων και αναμνήσεων, γεμάτο λεπτομέρειες που δεν πρέπει ποτέ να αμελήσεις και εννοείται έξυπνες ατάκες και εμπνεύσεις του Diop και των συνεργατών του. Έχοντας το κλασικό, γοητευτικό του στιλ, το χαμόγελο που εμπνέει σιγουριά και το κίνητρο να πραγματοποιήσει και άλλη ληστεία, ο «Lupin» του 21ου αιώνα μας κρατάει 100% συγκεντρωμένους σε κάθε του εμφάνιση, προκειμένου να «υποψιαστούμε» τι ακριβώς σκαρώνει, αλλά πάντα καταφέρνει να μας τη φέρει. Το παρελθόν που περιπλέκεται με το παρόν είναι ισχυρός σύμμαχος στο να μην καταλάβουμε την «τρύπα» στην υπόθεση, κάτι που τον κάνει συνεχώς απρόβλεπτο και, ευτυχώς, καθόλου βαρετό.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το κίνητρο είναι πιο προσωπικό και από τη σεζόν που έπρεπε να απελευθερώσει τον υιό του. Ο Diop θα βρεθεί -ξανά- αντιμέτωπος με τις παρτίδες που άνοιξε στο παρελθόν, αυτή τη φορά ωστόσο δείχνει να είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τον εχθρό. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο αγαπημένος μας διαρρήκτης θα πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά, να κλέψει για κάποιον άλλον, και ταυτόχρονα να λύσει το μυστήριο του παρελθόντος που προσπαθεί να αναδυθεί στην επιφάνεια του παρόντος.

 

 

Τι είναι όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει πέρα από την ευφυΐα του στις ληστείες; Η ικανότητά του να τα καταφέρνει κόντρα σε κάθε αναποδιά, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στο Part 3 της σειράς.

 

Σιγά μην ήταν αυτό το τέλος

Το Part 3 είναι μια ιστορία με αρχή-μέση-τέλος που όμως, όπως έχουμε μάθει, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανακοπεί έτσι εύκολα.

Μετά από τρεις mini series γεμάτες ένταση, μυστήριο, χορταστικά story, πολλές «ανοιχτές» υποθέσεις και έναν τόσο μοναδικό χαρακτήρα όπως ο Diop, έχουμε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: Δεν χορτάσαμε ακόμα από τις ιστορίες του σύγχρονου Lupin.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο co-creator και σεναριογράφος της σειράς, George Kay «το Lupin έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πολλές σεζόν ακόμα». Και τρεις σεζόν είναι πολύ λίγες. Χωρίς καμία διάθεση να κάνουμε spoiler, αυτό το φινάλε θα σε κάνει να περιμένεις μετά μανίας, το Part 4. 

 

 

 


Πηγή