Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Όλοι θέλαμε να κερδίσει ένα Emmy το Better Call Saul

Πόνεσε η ψυχούλα μας για τον Bob Odinkerk και τη Rhea Seahorn.

Ρίχνοντας μία ματιά στα φετινά Emmys, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο ανταγωνισμός ήταν δύσκολος. Είχαμε το Bear και το Succession, το Last of Us και το The Diplomat, το White Lotus και το Crown. Δύσκολη πίστα, με κορυφαίες σειρές, εκπληκτικές ερμηνείες και οπωσδήποτε ανάμεσα σε αυτές ήταν και η σειρά με τον πιο υπέροχο τηλεοπτικό δικηγόρο. Το Better Call Saul.

Και δυστυχώς θα πρέπει να ασχοληθούμε για δυσάρεστο λόγο με το Better Call Saul και το αρνητικό του ρεκόρ. Γιατί τόσο η σειρά όσο και οι πρωταγωνιστές, Bob Odenkirk και Rhea Seehorn, μετά από έξι κορυφαίες σεζόν στο AMC, παρότι προτάθηκαν συνολικά 53 φορές, δεν κέρδισαν ούτε μία από αυτές. Που όσοι έχουν δει την σειρά, μπορούν να παραδεχτούν δύο πράγματα: ότι είναι από τις καλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν γίνει ποτέ και ότι σπάνια το spin off ενός άλλου κολοσσού, στην προκειμένη περίπτωση του Breaking Bad, καταφέρνει να κερδίζει την ανάλογη προσοχή και να αξίζει την επιτυχία του.

 

 

«Θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι όλοι θέλουμε να ανέβουμε στη σκηνή και να πούμε ‘‘Σας ευχαριστούμε πολύ που αναγνωρίσατε την τελευταία μας φορά εκεί έξω’’. Αλλά έχω την εντύπωση πως θα νιώθουμε έτσι για το σώου όπως και να ‘χει» ανέφερε σε δήλωσή της η Rhea Seehorn που δεν έκρυψε την πικρία της. Και την συμμεριζόμαστε, γιατί το Better Call Saul ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία πετυχημένη σειρά. Ήταν μία ιστορία για την σύγκρουση της απάτης και της ηθικής, που είδαμε ότι όχι μόνο αλλάζουν ρόλους πολύ εύκολα, αλλά και ότι τις περισσότερες φορές μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τη μία ή την άλλη για να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά την ίδια στιγμή ωστόσο, δεν είναι ποτέ αργά για να επανορθώσεις.

Είναι ίσως και λίγο ειρωνικό ότι ο Bob Odenkirk πήρε τελικά ό,τι και ο Jimmy. Tην αναγνώριση των δικών του ανθρώπων, ακόμα και αν δεν κέρδισε κανένα βραβείο.

 

 
 
 


Πηγή