Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Όταν ένας άντρας γνωρίζει τάνγκο είναι πάντα πιο ερωτεύσιμος

Δεν είναι ντροπή να ξέρεις να κινείσαι σαν αυθεντικός καβαλιέρος. 

Είναι μερικές δεξιότητες που παραμένουν γοητευτικές μέσα στον χρόνο, που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν χάνουν την αξία τους και που κάνουν έναν άντρα λίγο παραπάνω ερωτεύσιμο στα μάτια μιας γυναίκας. Μία από αυτές τις δεξιότητες είναι να ξέρει να χορεύει και πόσο μάλλον να γνωρίζει τα βήματα του τάνγκο, καθώς αν δεν είναι ο πιο ερωτικός χορός – είναι ένας από τους πιο ερωτικούς χορούς που δημιουργήθηκαν σε αυτό τον πλανήτη.

 

Γιατί οι άντρες ντρέπονται τόσο πολύ να γίνουν καβαλιέροι;

Dance me to the end of love

Δεν θα απορρίψεις έναν άντρα επειδή δεν ξέρει να χορεύει, αλλά αν ξέρει-ανεβαίνει πίστα στα μάτια σου. Είναι από εκείνα τα μη αναμενόμενα που ακούς, όταν μιλάς με έναν άνθρωπο που μόλις γνώρισες και αυτό κάνει την όποια γνωριμία λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Είναι μια καλλιτεχνική ματιά στα πράγματα που υπερβαίνει των τετριμμένων που ζούμε. Είναι η μύηση σε έναν άλλον κόσμο, που το κάθε σωστό βήμα δημιουργεί μια αρμονική σχέση ανάμεσα σε εκείνους τους δύο που χορεύουν τάνγκο. Είναι και αυτό μια μορφή τέχνης. Και μία ερωτική ιστορία που δεν λέγεται, αλλά εκφράζεται.

 

 

Για την ιστορία, ο χορός αυτός γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές και τους οίκους ανοχής του Μπουένος Άιρες στα τέλη του 19ου αιώνα. Υπήρξε ένας χορός του δρόμου, των φτωχών και των μεταναστών. Ειδικότερα, λέγεται ότι γεννήθηκε εκεί που εδρεύει η Μπόκα Τζούνιορς και έμαθε μπάλα ο Μαραντόνα. Είναι αποκύημα των μουσικών και των χορών, που έφερναν οι μετανάστες από τις πατρίδες τους με κυρίαρχο το ερωτικό στοιχείο. Είναι το τραγούδι του μοναχικού άνδρα που εκφράζει την επιθυμία και τη νοσταλγία του για μία γυναίκα και σε πολλές περιπτώσεις είναι ο μη ολοκληρωμένος ερώτας. Η ιστορία του γενικά είναι περίπλοκη. Σημείο αναφοράς είναι ότι τις πρώτες δεκαετίες του 1900, οι άνδρες ήταν πολλοί περισσότεροι απ’ ότι οι γυναίκες στην Αργεντινή και για να βρουν σύζυγο έπρεπε να την διεκδικήσουν από πολλούς άλλους υποψήφιους. Το τάνγκο ήταν ο ιδανικός τρόπος να γοητεύσει ο άνδρας μία γυναίκα με την χορευτική του δεινότητα. Όσο καλύτερος χορευτής ήταν, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να την κατακτήσει.

Σήμερα

Σήμερα ο χορός αποπνέει ρομαντισμό και ερωτισμό, μπαίνοντας σε αυτό τον μαγικό κόσμο γίνεσαι μέλος μιας ομάδας που μοιράζεται το ίδιο πάθος και επικοινωνεί με μια κοινή γλώσσα. Είναι ο καβαλιέρος που δείχνει τον δρόμο στη ντάμα και εκείνη ακολουθεί, όμως απαιτεί παράλληλα πειθαρχία και ακρίβεια στα βήματα. Είναι γοητευτικό ένα αρσενικό να αρέσκεται σε αυτόν τον τρόπο έκφρασης και να ανοίγει μία ξεχωριστή δίαυλο επικοινωνίας αναμεσά σας. Είναι τα βήματα που απαιτούν ακρίβεια και ο ρομαντισμός που δημιουργούν τον ωραιότερο συνδυασμό.

Επίσης, ακόμη και αν δεν ξέρεις τίποτα από τάνγκο, μια πολύ ωραία ιδέα είναι να πάτε μαζί με την κοπέλα σου σε μία σχολή χορού και να μάθετε μαζί να χορεύετε, θα σας φέρει και πιο κοντά. Σκέψου το.

 


Πηγή