Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
«Γλάρος» του Τσέχωφ στη Θεσσαλονίκη

«Γλάρος» του Τσέχωφ στη Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα την Παρασκευή 26 Μαρτίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Αντόν Τσέχωφ «Γλάρος», σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Βούρου, στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Γενικού Ρωσικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.

Ο Γλάρος, που αποτελεί ένα έργο σταθμό για το σύγχρονο θέατρο και που έφερε έναν επαναστάτη της λογοτεχνίας στο παγκόσμιο θεατρικό προσκήνιο, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Μέσα από την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο Τσέχωφ στο έργο αντανακλάται όλη η φιλοσοφία του, όλη η πορεία ζωής που διάνυσε, η χαρά της άνοιξης και η συνεχής κατάρρευση των ελπίδων κι όμως, μαζί με όλα αυτά, δεν λείπει η ακλόνητη πίστη του σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι ήρωές του, όπως οι γλάροι, δυνατοί αλλά και ευάλωτοι, πετάνε πάνω από τη λίμνη, ως σύμβολα της ελευθερίας και της νίκης του ανθρώπινου πνεύματος πάνω σε όλες τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της ζωής.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Βούρος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Βοηθός σκηνοθέτη: Δελίνα Βασιλειάδη
Βοηθός σκηνογράφου: Δανάη Πανά
Βοηθός ενδυματολόγου: Ήρις Τσαγκαλίδου
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Διανομή:
Δημήτρης Μορφακίδης (Μεντβεντένκο), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Μάσα), Χρήστος Σιμαρδάνης (Σόριν), Μιχάλης Συριόπουλος (Τρέπλιεβ), Γιάννης Πανώριος (Γιάκωφ), Κοραλία Καράντη (Αρκάντινα), Άννα Ευθυμίου (Νίνα), Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη (Πωλίνα Αντρέγιεβνα), Κώστας Σαντάς (Ντορν), Τάσος Πανταζής (Σαμράγιεφ), Ιορδάνης Αϊβάζογλου / Γιάννης Βούρος (Τριγκόριν, διπλή διανομή), Χριστίνα Ζαχαροπούλου (Υπηρέτρια)
Όλοι οι διαγωνισμοί με προσκλήσεις του culturenow.gr
Πληροφορίες

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 26 Mαρτίου 2014
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Τετάρτη (λαϊκή): 18.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21.00
Kυριακή: 19.15

Πηγή: newsbeast.gr