Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η Κική Δημουλά στο Μέγαρο Μουσικής

Η Κική Δημουλά στο Μέγαρο Μουσικής

Η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη συναντά την αγαπημένη ποιήτρια

Περίπου έναν χρόνο πριν, η ακαδημαϊκός και πολύ αγαπητή Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά παρουσίασε την 17η ποιητική συλλογή της με τίτλο «Δημόσιος καιρός».

Η ποιήτρια που μας έμαθε να «ακούμε» τους ήχους της σκιάς, μιας φωτογραφίας, ενός συναισθήματος ενέπνευσε και την εικαστικό Ράνια Καπελιάρη που τα «ζωγράφισε». Την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 19:00 η Κική Δημουλά θα βρεθεί στο Μέγαρο Μουσικής για να συνομιλήσει με όσους αγαπούν την ποίηση και παράλληλα η ζωγράφος Ράνια Καπελιάρη θα εκθέσει έργα της εμπνευσμένα από το τελευταίο έργο της ποιήτριας.

Η εικαστικός Ράνια Καπελιάρη μιλώντας για τη δουλειά της είπε: «Πρόκειται για εικόνες που φαντάστηκα διαβάζοντας το ‘Δημόσιος Καιρός’ και θέλησα να τις μεταφέρω με ζωγραφική γλώσσα. Τα μυστικά τοπία του ‘Δημόσιος Καιρός’ είναι σαν εσωτερικά δωμάτια εντός μας, δωμάτια που η ποιήτρια άνοιξε την πόρτα τους, τοπία ταυτόχρονα σκληρά και παραμυθένια. Ένοιωσα τη διάθεση να τα προσφέρω στην ποιήτρια σαν ευχαριστώ για αυτό το ταξίδι, στην αυτογνωσία, τα συναισθήματα, στην μνήμη και στην ανθρωπιά που μας οδήγησε με την ποίησή της».

Η Ράνια Καπελιάρη είναι εικαστικός και συγγραφέας. Έχει σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού ζωγραφική και τεχνικές φωτομεταφοράς στη χαρακτική και Παιδαγωγικά της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο PARIS 8 καθώς και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Με υποτροφία της αιγυπτιακής κυβέρνησης μελέτησε για έναν χρόνο το θέμα της Μνημειακής Τέχνης στη Μεσόγειο στην Αρχαιολογική Σχολή του Καΐρου. Έχει ιδρύσει την Εταιρεία Μελέτης και προστασίας των παραδοσιακών Τεχνών OCEANUS ART για την προώθηση παλαιών τεχνικών όπως το ψηφιδωτό και το φρέσκο.

Οι πίνακές της θα εκτίθενται στο Μ Shop του Μεγάρου Μουσικής ενώ ποιήματα της Κικής Δημουλά θα διαβάσει η Νατάσα Πασχάλη.

Πηγή: newsbeast.gr