Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Mr. Bates vs Post Office: Πώς μία σειρά έφερε την δημόσια κατακραυγή στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αποτυχίας απονομής δικαιοσύνης, παρουσιάζεται μέσα από την βρετανική σειρά με τον Toby Jones.

Σε περίπτωση που δεν το έχεις πάρει είδηση, γίνεται ένας μικρός χαμός στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την προβολή της μίνι σειράς τεσσάρων επεισοδίων, Mr. Bates vs The Post Office, όπου πρωταγωνιστεί ο θρυλικός Toby Jones.

To Mr. Bates vs The Post Office που προβάλλεται από το ITV, αφηγείται λεπτομερώς μία απίστευτη ιστορία που συνέβη στο ταχυδρομείο του Ηνωμένου Βασιλείου.  Παρουσίασε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι υπάλληλοι ταχυδρομείων κατηγορήθηκαν άδικα και καταδικάστηκαν για κλοπή και απάτη, λόγω ενός σφάλματος του λογισμικού που είχε το σύστημα καταγραφής. Περισσότεροι από 700 διευθυντές υποκαταστημάτων Ταχυδρομείων καταδικάστηκαν σε ποινικές διώξεις αφού το ελαττωματικό λογισμικό έδινε την εντύπωση ότι λείπουν χρήματα από τα καταστήματα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να θεωρηθεί ύποπτο και να καταδικαστεί. Αυτό που ξεκίνησε ως ενδιαφέρουσα σειρά, αποκαλύπτεται να είναι εν τέλει μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

 

Στη σειρά, ο ταχυδρόμος Bates -τον οποίο υποδύεται ο Toby Jones  είναι αποφασισμένος να πολεμήσει ενάντια στο σκάνδαλο και να υποστηρίξει, όχι μόνο την δική του αθωότητα, αλλά πολλών υπαλλήλων που κατηγορήθηκαν άδικα. Πολλοί από τους αδικημένους υπαλλήλους διώχθηκαν και μάλιστα κάποιοι φυλακίστηκαν για εγκλήματα που δεν διέπραξαν ποτέ, βλέποντας την ζωή τους να καταστρέφεται. Όλα αυτά οδήγησαν σε μία απόφαση ορόσημο από το αντίστοιχο Εφετείο, το οποίο τελικά ανέτρεψε τις ποινικές καταδίκες και δεκάδες πρώην υπάλληλοι των ταχυδρομείων έχουν αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες.

Όλο αυτό φυσικά έχει συνέχεια, καθώς οι ντετέκτιβ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπαν ότι εξετάζουν «πιθανά αδικήματα απάτης» που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Horizon (σ.σ.: του λογισμικού δηλαδή) και διερευνά πιθανά αδικήματα ψευδορκίας και διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης. «Αυτά τα πιθανά αδικήματα προκύπτουν από έρευνες και διώξεις που διενεργούνται από το Ταχυδρομείο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, αλλά η κοινή γνώμη έχει ήδη ταχθεί ενάντια της αρχικής απόφασης και της άδικης δίωξης των υπαλλήλων. Ο αληθινός Alan Bates έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο Good Morning Britain σχετικά με την υπόθεση.

 

 

Σε κάθε περίπτωση η σειρά έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και αξίζει την προσοχή σου.


Πηγή