Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Oppenheimer: Κυκλοφόρησε το νέο trailer της ταινίας και πρόκειται για έναν πυρηνικό όλεθρο

Cillian Murphy, Robert Downey Jr. και Matt Damon συμμετέχουν στη δημιουργία της ατομικής βόμβας.

Μετράμε αντίστροφα. Το νέο trailer της ταινίας «Oppenheimer» του Christopher Nolan κυκλοφόρησε ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας 21 Ιουλίου (στην Ελλάδα αναμένεται στις 24 Αυγούστου) και θέλει να βάλει τον κόσμο στο θρίλερ της δημιουργίας της ατομικής βόμβας. Εκεί πρωταγωνιστούν οι Cillian Murphy στο ρόλο του ανθρώπου που την οραματίστηκε, Robert Oppenheimer και δίπλα του οι Robert Downey Jr. και Matt Damon. Οι δύο star παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Manhattan Project και του αινιγματικού ανθρώπου που ρίσκαρε την καταστροφή του κόσμου, με απώτερο σκοπό να τον σώσει. «Μου λες ότι υπάρχει μια πιθανότητα πως όταν πατήσουμε αυτό το κουμπί, θα καταστρέψουμε τον κόσμο;», λέει ο Damon στον Murphy, ο οποίος του απαντά «Οι πιθανότητες είναι κοντά στο μηδέν». «Κοντά στο μηδέν; -Τι άλλο θες από την θεωρία και μόνο» απαντά ο Oppenheimer που υποδύεται ο Murphy.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την ταινία κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση, καθώς αναπαράστησαν την πρώτη δοκιμή της ατομικής βόμβας χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ. «Νομίζω ότι η αναπαράσταση της δοκιμής Trinity (η πρώτη έκρηξη πυρηνικού όπλου στο Νέο Μεξικό), χωρίς τη βοήθεια ειδικών εφέ, ήταν μια τεράστια πρόκληση. Ο Andrew Jackson -ο επόπτης μου για τα οπτικά εφέ, που τον έβαλα από νωρίς στο κόλπο- εξέταζε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία της ταινίας πρακτικά. Από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής, την ίδια τη δοκιμή Trinity, μέχρι την αναπαράσταση, του Λος Άλαμος πάνω σε ένα υψίπεδο στο Νέο Μεξικό σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολλές από τις οποίες ήταν απαραίτητες για την ταινία, όσον αφορά τις πολύ δύσκολες συνθήκες εκεί έξω – υπήρχαν τεράστιες πρακτικές προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Nolan.

Το λαμπερό cast του Oppenheimer:

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine.

Παρακάτω το trailer

 


Πηγή