Παρασκευή , 2 Δεκέμβριος 2022
«Τα Ορφανά» στο Θέατρο ΠΚ

«Τα Ορφανά» στο Θέατρο ΠΚ

Ανεβαίνει στις 18 Απριλίου και για 12 παραστάσεις

Το βραβευμένο έργο του Ντέννις Κέλλυ «Τα Ορφανά» ανεβαίνει στις 18 Απριλίου και για 12 παραστάσεις στο Θέατρο ΠΚ, στο Νέο Κόσμο, σε σκηνοθεσία Κωστή Μπασογιάννη.

Η Έλεν και ο σύζυγος της Ντάνι γιορτάζουν την είδηση της εγκυμοσύνης της στο δεύτερο τους παιδί με ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στο σπίτι.

Ξαφνικά ο αδελφός της Έλεν, ο Λίαμ εισβάλλει μέσα με ρούχα λερωμένα από αίμα. Η ισχνή δικαιολογία του ότι βρήκε στο δρόμο ένα νεαρό τραυματισμένο εγείρει ένα καταιγισμό ερωτήσεων που ζητούν απάντηση. Οι αντιφάσεις στις οποίες πέφτει, καθώς εξιστορεί τα γεγονότα προκαλούν υποψίες και η ανησυχία κορυφώνεται με τα κομμάτια του πάζλ που συμπληρώνεται να δείχνουν ότι μάλλον εμπλέκεται περισσότερο απ’ ότι αρχικά άφησε να εννοηθεί.

Πώς θα αντιδράσει το ζευγάρι;

Η Έλεν δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη στον αδελφό της, καθώς είναι δεμένη παθολογικά μαζί του από τότε που οι γονείς τους βρήκαν τραγικό θάνατο σε φωτιά και έμειναν ορφανά. Ο Ντάνι όμως, που έχει πέσει θύμα επίθεσης ομάδας νεαρών στο παρελθόν, αμφιταλαντεύεται στην κρίση του.

Θα αντέξουν οι οικογενειακοί δεσμοί τους κραδασμούς; Θα διαλύσει ο φόβος τη συνοχή του ζευγαριού ή τους δεσμούς αίματος των δύο αδελφών;

Βραβευμένο ως το καλύτερο θεατρικό έργο του 2009 με το Βραβείο Fringe του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, καθώς και με το Herald Angel Award, ο έργο του Ντέννις Κέλλυ θέτει ένα πραγματικό ηθικό δίλημμα και προβληματίζει καθώς αποκαλύπτει πόσο ευάλωτη είναι η υπευθυνότητα του πολίτη, όταν βάλλεται διαρκώς από εξάρσεις αστικής βίας.

Η ένταση του στακάτο διαλόγου και οι συναισθηματικές συγκρούσεις επί σκηνής κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή που έρχεται αντιμέτωπος με την πικρή διαπίστωση πώς η εγκληματικότητα και ο ρατσισμός ληστεύουν την ήδη πτωχευμένη ηθικά σύγχρονη κοινωνία μας και δοκιμάζεται από τη βίαια αντιπαράθεση ατομικών αξιών και κοινωνικής συνείδησης.

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Το Θέατρο ΠΚ βρίσκεται στο Νέο Κόσμο, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, τηλ: 21 0901 1677.

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr