Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού»

«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού»

Ο κύκλος εκδηλώσεων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα

Σε 23 πόλεις όλης της Ελλάδας επεκτείνεται ο κύκλος εκδηλώσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που παρουσιάζεται τον τελευταίο χρόνο σε δήμους της Αττικής.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015 το «Ταξίδι» θα μεταφέρει το μήνυμα της κατασκευής του νέου Κέντρου Πολιτισμού σε Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Βόλο, Γρεβενά, Δράμα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κόνιτσα, Κόρινθο, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Ναύπακτο, Πρέβεζα, Σπάρτη, Τρίπολη και Χανιά.

Οι εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν στις παραπάνω πόλεις περιλαμβάνουν παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το έργο «Κάρμεν» του Μπιζέ, εκπαιδευτικές δράσεις γνωριμίας με την όπερα και ανάδειξης λυρικών ταλέντων και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο «Συλλέγω εμπειρίες».

Σημειώνεται ότι στον ένα χρόνο διοργάνωσης του προγράμματος, συνολικά 7.388 πολίτες συμμετείχαν στις περίπου 67 καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και δημιουργικές εκδηλώσεις του σε 19 δήμους της Αττικής.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Πηγή: newsbeast.gr