Τετάρτη , 3 Μάρτιος 2021
Τελευταία παράσταση για το «Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα»

Τελευταία παράσταση για το «Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα»

Η παραγωγή του Θεάτρου της Ημέρας ολοκληρώνεται στις 18 Ιανουαρίου

Το Θέατρο της Ημέρας αφιέρωσε τη φετινή θεατρική και εκπαιδευτική του δραστηριότητα (περίοδο 2014 -15), στην πρωτοπόρο ελληνίδα λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα, παρουσιάζοντας στην παιδική του σκηνή, το θεατρικό παιχνίδι – παράσταση με τη συμμετοχή των παιδιών «Ταξιδεύοντας με την Πηνελόπη Δέλτα».

Η παράσταση, της οποίας τη θεατρική και παιδαγωγική επιμέλεια έχει η Ανδρομάχη Μοντζολή, ολοκληρώνει τον κύκλο της αυτή την Κυριακή, 18 Ιανουαρίου.

Έτσι, αν σας ενδιαφέρει να την παρακολουθήσετε, η τελευταία ευκαιρία θα είναι την προσεχή Κυριακή, στις 5 μ.μ.

Το Θέατρο της Ημέρας βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, Ν. Γεννηματά 20 (Μετρό Πανόρμου).

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο «Σελιδοφύλακας διώχνει τον Τρελλαντώνη από την ιστορία του, επειδή κάνει συνεχώς αταξίες. Κεντρικό και συνδετικό πρόσωπο ο Τρελλαντώνης προσπαθεί με τη βοήθεια των παιδιών-θεατών, να μαζέψει τις σκόρπιες σελίδες και με αυτές να φτιάξει ένα νέο βιβλίο, που θα περιλαμβάνει τις ιστορίες που δημιουργούν και αναπαριστούν μπροστά στα μάτια μας τα ίδια τα παιδιά. Θέματα από τα παιδικά βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα, ζωντανεύουν και πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι έκφρασης και φαντασίας.

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά εισέρχονται στην περιπέτεια, ευαισθητοποιούνται, αποκαλύπτουν, βιώνουν και γνωρίζουν τα σημάδια κάθε ιστορίας και τα ανθρωπιστικά μηνύματα – εφόδια για τη ζωή που προτείνει η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα.

Πηγή: newsbeast.gr